HírekItt jártunk

Interaktív Kalandtúra a Pannon Egyetemen

Május 11-én szervezte meg a Pannon Egyetem a „Földön – Vízen – Levegőben” interaktív kalandtúrát Jane Goodall látogatásának tiszteletére, ahol az általános iskolások megismerkedhettek a fenntarthatóság különböző tématerületeivel interaktív játékok, kvízek segítségével.

A kalandtúrán 17 általános iskolás csapat vett részt, körülbelül 120 tanuló bevonásával. A 7 fős csapatok különböző állomásokon tehették próbára fenntarthatósággal kapcsolatos tudásukat. Az élelmiszer állomáson László Veronika, Oktatási Nagykövetünk képviselte a Maradék nélkül programot, ahol az élelmiszerhulladékok keletkezésének a megelőzése és a nem elkerülhető élelmiszerhulladékok helyes kezelése volt a fókuszban. Fontos cél volt az állomáson, hogy a diákok megértsék, hogy sok élelmiszer vész kárba a helytelen tárolás miatt, ezért kiemelten fontos a helyes tárolási gyakorlat és az élelmiszerhulladékok megfelelő kezelése. Nagykövetünk bemutatta, hogy milyen módon lehet megelőzni az élelmiszerpazarlást, és hogyan lehet helyesen tárolni az élelmiszereket. A diákok azt is begyakorolhatták az állomáson, hogy mely élelmiszerhulladékokat lehet komposztálni, és mire érdemes odafigyelni a komposztálás során.

Reméljük, hogy az állomáson szerzett hasznos tapasztalatokat a mindennapi életükben is sikerrel hasznosítják majd a diákok.

Kapcsolódó tartalmak

Utcatárlat az élelmiszerpazarlás ellen

admin

Kukoricapehely-sör

admin

Húsvét zöldítő hímes-rímes pályázat

admin