Hírek

Új tananyagokkal bővül a Nébih Oktatási Program – Elindult a KonyhaKontroll aloldal

A Nébih Oktatási Program új elemmel gazdagodott: elindult a KonyhaKontroll aloldal az Okos Doboz weboldalán. Az interaktív felület középiskolás diákok számára készült, számos animációs videóval és játékos feladattal feltöltve, de felnőttek számára is izgalmas feladatokat és új ismereteket nyújthat.

KonyhaKontroll!?

A KonyhaKontroll a Nébih középiskolásoknak szóló oktatási csomagja, amely átfogó ismereteket nyújt négy témakörben: élelmiszerbiztonság, élelmiszerminőség, élelmiszerpazarlás és fenntarthatóság. A 2024-ben indult interaktív aloldal a meglévő oktatási anyagokat egy új, játékos csomaggal egészíti ki.

Olyan alapvető élelmiszerbiztonsághoz kapcsolódó kérdéseket dolgoztunk fel, mint hogy mit hova pakoljunk a hűtőben és ennek mi a jelentősége? A lejárt joghurtot megehetjük-e még?  Mi a különbség a fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idő között? De a játékosok azt is kipróbálhatják, hogy tudják-e mit lehet a komposztra tenni, illetve megismerkedhetnek a biotermékekkel, a KMÉ védjeggyel és a Szupermenta programmal is.

Az interaktív feladatok és az őket támogató animációs videók olyan formában készültek, hogy a fiatalok számára érdekesek és könnyen befogadhatóak legyenek.

Októberben vetélkedő

Idén októberben izgalmas, online vetélkedőt is indítunk „KonyhaKontroll” címmel, ahol 7-12. évfolyamos diákok játékos formában ismerhetik meg az élelmiszerbiztonság, élelmiszerminőség, élelmiszerpazarlás és fenntarthatóság alapvető kérdéseit. A diákok a mindennapokban is hasznosítható tudásra tehetnek szert, miközben értékes nyereményekkel gazdagodhatnak, továbbá a legaktívabb pedagógust és iskolákat pénzjutalommal díjazzuk.

KonyhaKontroll vetélkedő részletei:

  • Időpont: 2024. október 7-27.
  • Felület: Okos Doboz weboldalaelőzetes regisztrációt szükséges!
  • Feladatok: Keresd a VETÉLKEDŐ gombot és oldj meg minél több feladatot! (Hetente max. 100 feladat oldható meg.)
  • Sorsolás: Minden legalább 70%-os eredmény bekerül a sorsolásba!
  • Nyeremények:
    • diákok: 6 db JBL hangszóró
    • iskolák: 2 db 200 000 forintos utalvány
    • pedagógusok: 1 db 50 000 forintos utalvány

Sok sikert kívánunk a vetélkedőhöz!

Kapcsolódó tartalmak

Mennyi is egy adag tészta?

Maradéknélkül

Általános iskolásokat kérdezték az élelmiszerpazarlásról

admin

Új nagykövetek a Nébih Oktatási Programjában

Maradéknélkül