Tegnap minden bizonnyal mindenkihez – aki jó volt – megérkezett a Mikulás! A legtöbben ilyenkor csokit ajándékozunk szeretteinknek ami miatt előfordulhat, hogy néhány háztartásban egész nagy csoki-halmok keletkeznek.
Az ilyen esetek miatt született meg cikkünk, amiben különböző módokat mutatunk a maradék csoki felhasználásra. A lista természetesen nem teljes-körű, bátran egészítsétek ki.
- Csokoládékrém: A csokoládékat felolvaszthatod, majd egy kis vajjal és porcukorral krémes állagúvá kevered, amit kenyérre, palacsintára vagy fánkra kenhetsz, sőt akár mártogatósnak is használhatod gyümölcsökhöz.
- Ehető ajándékok: A maradék csokoládét összeolvasztva és formákba öntve ehető ajándékokat készíthetsz belőle. Töltheted őket dióval, mogyoróval, mazsolával vagy más aszalt gyümölcsökkel.
- Csokis tej: A csokoládét felolvasztva meleg tejbe is belekeverheted, így finom csokis tejet készíthetsz.
- Felturbózott piskóta: A mikuláscsokit felolvasztva felhasználhatod piskóták, tekercsek ízesítésére.
- Csokoládémáz süteményekre: Olvaszd meg a csokoládét, és használd mázként a karácsonyi süteményeid díszítéséhez, pl. a zserbóhoz.
- Csokis zabkása: A csokoládét apró darabokra vágva a reggeli zabkásába is keverheted, így finom, édes reggelit kapsz.
- Brownie: A maradék mikuláscsokiból browniet is készíthetsz. A csoki felolvasztva vagy apróra vágva bekeverhető a tésztába, így extra puha és csokis lesz.
- Csokis keksz: A mikuláscsokit apróra vágva belekeverheted a csokis kekszek tésztájába is.
- Csokis csavart: Az olvasztott mikuláscsokival megkent réteslapot gyorsan elkészítheted, ha váratlan vendégek érkeznének.
- Csokoládé mousse: A mikuláscsoki tökéletes alap egy könnyű és krémes csokoládé mousse elkészítéséhez.