Hírek

A Maradék nélkül csapata a Heraklion konferencián

 

2019. június 26. és 28. között Görögországba utazott a Maradék nélkül csapata, ahol a Heraklion konferencián mutatta be a programot megalapozó kutatási eredményeit és tapasztalatait, illetve megismerkedhetett más, élelmiszerpazarlás ellen küzdő, vagy éppen a fenntarthatóságot megcélzó projektekkel, kutatókkal.

 

Dr. Kasza Gyula előadásában az attitűdök egyes komponenseiről és befolyásoló erejükről beszélt, kiemelve a rutint, mint a leghatásosabb befolyásoló tényezőt. Mivel a viselkedés csupán kommunikáció útján nem minden esetben változtatható meg hatékonyan, a szemléletformáló kampányok során olyan tevékenységekre kell koncentrálnunk, amelyek potenciálisan ’jó szokássá’ válhatnak. Adta tehát magát, hogy a Maradék nélkül szemléletformáló programban a gyermekek megszólítása került fókuszba, hiszen a gyermekek élelmiszervásárlással és főzéssel kapcsolatos tevékenységei még nem berögzült, rutinszerű tevékenységek.

 

A konferencián való részvételnek sok új szakmai kapcsolatot köszönhetünk, amely reményeink szerint együttműködésekben és közös kutatásokban teljesedik ki a jövőben.

Kapcsolódó tartalmak

Maradék nélkül kihívás: a teljes hét mérlege

admin

Miért pazarolunk? – a Maradék nélkül csapat kutatása

admin

Sejti mennyi élelmiszert pazarol?

admin