Hírek

A Maradék Nélkül Kvíz Verseny nyertesei

 

A Maradék nélkül egy hónapos online kvíz versenyén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért két osztályt jutalmazunk: nyereményük egy egyhetes tematikus nyári tábor, ahol játszva tanulással mélyítjük el a gyerekek élelmiszerhulladékokkal kapcsolatos ismereteit, de természetesen a tanulás mellett a szórakozásé lesz a főszerep.

 

Az első helyezett a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 5. b osztálya lett, felkészítő tanáruk Hende István tanár úr.

 

A második helyezett a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 6. b osztálya, felkészítő tanáruk Polácsikné Lénárt Márta tanárnő.

 

Ezúton is gratulálunk sikereikhez!

 

A vetélkedő első három fordulójában a Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványon alapuló kvíz kérdéseket kellett megválaszolniuk a tanulóknak. A negyedik fordulóban pedig egy saját figyelemfelkeltő rövid videót kellett készíteniük a diákoknak a tanultak alapján.

 

A versenyen összesen 44 általános iskola 61 osztálya vett részt. 1314 kisiskolást sikerült megmozgatnunk vetélkedőnkkel. Külön öröm volt végignézni a több mint 40 videót, hiszen rendkívül változatos és kreatív pályamunkák születettek. Volt köztük rímekbe foglalt és dalba szedett, drámai vagy éppen humorral teli.

 

Nagyon köszönjük a gyerekek és pedagógusaik munkáját. Reméljük, a következő tanévben újra megrendezett Maradék nélkül versenyen is találkozunk!

Kapcsolódó tartalmak

Ismét táborba látogattunk

admin

Finnország is küzd az élelmiszerpazarlás ellen

admin

Kislány találmánya az élelmiszerpazarlás ellen

admin