Hírek

17. STS Konferencia

 

2018. május 7-8. között Grazban került megrendezésre a 17. STS Konferencia a Tudomány, technológia és társadalom kritikus kérdései (Critical issues in science, technology and society studies) címmel.

 

A kétnapos rendezvényen mintegy 15 nemzet 120 képviselője volt jelen és vitatták meg a fenntarthatósággal kapcsolatos tudományos újdonságokat. Az előadások keretében többek között szó volt a hulladékmentes boltok működéséről, a műanyag csomagolóanyagokkal szemben mutatott attitűdökről, az életciklus-vizsgálatról, valamint az RRI (Responsible Research and Innovation), vagyis a felelősségteljes kutatás és innováció gyakorlati megvalósíthatóságáról.

 

A Nébih Maradék nélkül csapatát Doma Eszter és Szakos Dávid képviselte. Előadásukban bemutatták a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladékok mennyiségét és típusát feltáró kutatási eredményeket. A szekciót követő „World Café” beszélgetésen a jelenlévő kutatókkal megvitatták a megelőzés, valamint a gyermekkori szemléletformálás és oktatás fontosságát.

 

Az előadások elérhetők lesznek a konferencia hivatalos honlapján: https://conference.aau.at/event/137/.

Kapcsolódó tartalmak

Az élelmiszer érték

admin

Vissza a suliba: Uzsidoboz maradék nélkül

Maradéknélkül

Minden csepp számít

admin