HírekPraktikák

Ez biztosan elfogy maradék nélkül!

 

Családi, baráti összejövetelek alkalmával is érvényes a Maradék nélkül egyik alapelve: ne főzz többet, mint amennyi egészen biztosan elfogy. Most olyan recepttel készültünk Nektek, amiből egészen biztosan nem tudtok túl sokat készíteni.

 

Márton nap alkalmából álljon itt az isteni vörösboros mártással tálalt sült liba receptje. Higgyétek el, ez az étel annyira finom, hogy egészen biztosan nem marad maradék! Ráadásul az arányok sem kőbe vésettek, minden hozzávaló mennyisége ízlés és a kamra tartalma szerint is alakítható.

 

Hozzávalók a húshoz:

  • 4-5 db libacomb
  • 3-4 közepes fej vöröshagyma
  • 1,5 dl vörösbor

 

A combokat megsózzuk, magas falú tepsibe helyezzük. A durvára vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húshoz, lehetőleg minden oldalára jusson. Meglocsoljuk egy kevés vörösborral, majd alufóliával lefedve alacsony hőfokon (kb. 180 °C) addig sütjük, amíg teljesen puha, omlós nem lesz. Ez több órát is igénybe vehet. A sütés végén a képződött szaft tetejéről a fölösleges zsírt leszedjük.

 

Hozzávalók a mártáshoz:

  • A visszamaradt hagymás húslé
  • 2 ek liszt
  • 0,5-1 dl vörösbor, ízlés szerint
  • 0,5-1 dl víz, ízlés szerint

 

A kisült húsdarabokat eltávolítjuk, a visszamaradt hagymás húslevet kisebb lábasban felhevítjük, liszttel (vagy keményítővel) besűrítjük, vörösborral és vízzel a kívánt állagúra hígítjuk. A selymes állag érdekében turmixoljuk.

 

Burgonyapürével tálaljuk.

 

 

 

A kép illusztráció.

Kép forrása: Pexels

Kapcsolódó tartalmak

Megmaradt főtt hús újragondolva

admin

Tovább harcol az élelmiszerhulladékok csökkentéséért a brit üzletlánc

admin

Bioműanyagok a csomagolóiparban

admin