Hírek

FoodRUs találkozó Spanyolországban

A FoodRUs projekt konzorciumi találkozóján vettünk részt Spanyolországban

2022. szeptember 12-14. között zajlott a Horizont Europe 2020 keretprogram támogatásával megvalósuló FoodRUs projekt konzorciumi találkozója. A projekt 2020. novemberi indulása óta ez volt az első alkalom, hogy a projektet megvalósító partnerek személyesen is találkozhattak, mivel a korábbi alkalmak megszervezését a COVID-19 járvány akadályozta.

A találkozó helyszíneként a spanyol koordinátor, a Deusto Egyetem székhelye szolgált Bilbaoban. A 2024. áprilisáig tartó, 42 hónapos projekt célja innovatív, együttműködésen alapuló körkörös megoldások kidolgozása az élelmiszerpazarlás és -veszteség elkerülésére három értékláncban: zöldségfélék, kenyér- és pékáruk, valamint a hús- és halfélék. Az Európai Unió 10 tagállamából származó 29 partner sora olyan szakmai intézmények közül tevődik össze, mint vállalatok, kutatóintézetek, hatósági szervek, helyi intézmények vagy éppen civil szervezetek.

A Nébih Maradék nélkül programja révén csatlakozott a konzorciumhoz, és társult régióként a pályázat kapcsán létrejövő eredmények nemzeti szintű beépítésében, jövőbeni népszerűsítésében vállal szerepet.

A projekt céljairól részletesebben korábbi cikkünkben számoltunk be.

A projekt honlapja: https://www.foodrus.eu/

Kapcsolódó tartalmak

Szemléletformálás a IV. ÖKO-Szigeten

admin

Komposzt játékok kicsiknek és nagyoknak

admin

Matek nagydolgozat helyett Nagy Vásárcsarnok

Maradéknélkül