Maradéknélkül

  • Főoldal
  • A programról
    • Rólunk
    • Mivel foglalkozunk?
    • Adatok, statisztikák
    • Szakmai partnereink és támogatóink
    • Kapcsolat
    • Segítségnyújtás
  • Mit tehetsz?
    • Tudj meg többet!
    • Mérlegen a valóság
    • Mutatjuk mit tehetsz!
    • Vidd hírét a programunknak!
    • Legyél a szuperhősünk, támogatónk!
  • Oktatási program
    • Az oktatási programról
    • Oktatási anyagok
    • Pályázatok, vetélkedők
    • Itt jártunk
  • Vállalkozásoknak
    • Élelmiszeripar
    • Kereskedelem
    • Vendéglátás, közétkeztetés
    • Civil szektor
    • Hogyan segíthetek?
  • Letölthető anyagok
    • Grafikák és kiadványok
    • Oktatási anyagok
    • Tudományos publikációk
    • Vállalkozásoknak
    • Videók
  • Cikkek
FacebookInstagramYoutube
Maradéknélkül
  • Főoldal

Szezonális 10. – Október

by Maradéknélkül2024.01.31.0192
Előző
Szezonális 9. – Szeptember
Következő
Szezonális 11. – November

Kapcsolódó tartalmak

Ételmaradékok tárolhatósága

Maradéknélkül2023.06.22.

Szezonális 2. – Február

Maradéknélkül2024.01.30.

Gilikomposzt BINGO

Maradéknélkül2023.06.22.

Kereső

Legfrissebb tartalmak

Tippek, hogyan kerüld el az élelmiszerpazarlást nyáron

Maradéknélkül2025.07.30.2025.07.30.
by Maradéknélkül1128

Hogyan fogyjon el az összes görögdinnye?

admin2025.07.22.2025.07.22.
by admin991

Ismerd meg a barackfajtákat!

Maradéknélkül2025.07.17.
by Maradéknélkül3072

Instagram

maradek_nelkul

Vedd fel a harcot az élelmiszerpazarlás ellen Te is!🍽️
@nebih_hun
@LIFEprogramme

Új hét, új esélyek az élelmiszerpazarlás csökkentésére!🫡💫

👀Te melyik emlékeztetőnket viszed magaddal a hétre?

👉Ha megírod kommentben, hogy “Menü”, akkor még egy menütervezős sablont is küldünk neked, hogy könnyebben (és tudatosabban) induljon a heted!😇📝

#Nébih #Maradéknélkül #Pazarlás #Emlékeztető #Fenntarthatóság #Élelmiszer #Kovászosuborka #Nyári #Hűtőtáska #Menütervezés
Palacsintát készítenél, de elfelejtetted a toj Palacsintát készítenél, de elfelejtetted a tojást?🥚😰

✅Még így is tarthatsz palacsinta-délutánt! Csak helyettesítsd a tojást… És hogy mivel?🧐

👉Ahhoz, hogy megtudd pörgesd végig a posztot és jelöld meg azt a személyt kommentben, akivel együtt fogyasztanátok el a maradékmentő palacsintákat!

Szerintetek mivel a jobb? Mogyorókrémmel🌰 vagy lekvárral?🍓

💬Írjátok meg kommentben!

#Nébih #Maradéknélkül #Palacsinta #Palacsintarecept #Recept #Receptötlet #Mutimiteszel #Tipp #Tanács #Alma #Tojás
Áramszünet?❌⚡️

➡️ Erre figyelj!

⛈️A nyári viharok gyakran járhatnak áramszünettel is. Mi a teendő ilyenkor a hűtőben és fagyasztóban lévő élelmiszerekkel? Mindent egyből ki kell dobni vagy azért van, ami menthető?

👉Pörgesd végig a posztunkat, ha szeretnéd tudni!

#Nébih #Maradéknélkül #Áramszünet #Tipp #Tanács #Hűtőszekrény #Fagyasztó #Nyár
Itt a kukoricaszezon!🌽😍 📆➡️A kukori Itt  a kukoricaszezon!🌽😍

📆➡️A kukoricaszezon július végétől október elejéig tart, így több hónapon keresztül élvezhetjük ezt a zöldséget akár egy majonézes kukoricasalátában vagy egy hűsítő krémlevesben. Persze önmagában is isteni a csöves kukorica, ti hogy szeretitek jobban? Grillezve vagy megfőzve?🧐

💬Írjátok meg kommentben!

#Nébih #Maradéknélkül #Kukorica #Recept #Receptötlet #Nyár #Nyárirecept #Szezonális #Mutimiteszel #Kukoricasaláta #Tócsni #Krémleves #Kukoricakrémleves #Kukoricástészta #Tészta #Tésztarecept #Pizza #Kukoricáspizza
Köszönjük, hogy már 25 ezren velünk vagytok!🤩🫶

Talán nem is gondolnánk, hogy mekkora hatása lehet az apró változtatásoknak, hiszen együtt akár több százezer kilogramm élelmiszert menthetünk meg a kidobásról🥘. Nagy öröm számunkra, hogy a Maradék nélkül oldalát már ennyien követitek és bízunk benne, hogy hasznosnak találjátok tippjeinket és a jövőben is velünk tartotok a pazarlás csökkentéséért💚.

#Nébih #Maradéknélkül #25k #25ezerkövető
Este 6 van és éppen lecsót készítesz, de ráj Este 6 van és éppen lecsót készítesz, de rájössz, hogy nincs otthon paprika…🫑❌

😰Mit csinálsz?

👉Pörgesd végig a posztunkat, ha kíváncsi vagy milyen lehetőségeid vannak.

Te mit tennél ebben a helyzetben?
Írd meg kommentben!⬇️😁

#Nébih #Maradéknélkül #Tipp #Tanács #Maradékmentés #Lecsó #Paprika #Pazarlás
❄️💅IT’S COLD GIRL SUMMER - sütés nélküli receptek (nemcsak lányoknak!😎)

☀️Nyár közepén, amikor a sütő bekapcsolása felérne egy szaunával, inkább válasszunk valami könnyűt, gyorsat és frissítőt! 👉 Pörgessétek végig a posztot néhány ellenállhatatlan sütés nélküli receptért, hogy a cold girl summer érzés meglegyen a konyhában – a hot girl pillanatok meg maradjanak a strandon💋👙.

Neked mi a kedvenc sütés nélküli recepted?🔍

Írd meg kommentben!⬇️ 

#Maradéknélkül #Hotgirlsummer #Recept #Mutimiteszel #Receptötlet #Nyárirecept #Nyár #Sütésnélkül #Coldgirlsummer
Melyik barackot válasszam?👀🍑 Merülhet fe Melyik barackot válasszam?👀🍑 

Merülhet fel sokunkban a kérdés így nyár derekán, amikor tombol a barackszezon. De vajon süthetünk sütit a laposbarackból vagy inkább válasszunk hozzá nektarint?🧐 És mi a helyzet a sárgabarackkal. Az oké, hogy a nagypapa pálinkája azzal készül, de még mit kezdhetünk vele?🤷‍♀️

💡Mai posztunkban ezekre a kérdésekre adunk választ! 

Azonban mielőtt betáraznánk a különféle barackokból, gondoljuk át, mennyit tudunk biztosan felhasználni, anélkül, hogy megromlana a termény. ‼️És ne felejtsük, a kissé puha (de nem penészes!) daraboknak, mindig adhatunk második esélyt egy finom turmixban! Ha még a harmadik esélyekben is hiszünk, akkor a turmix maradékát fagyasszuk le fagyinak a forró napokra!😋

Nektek melyik a kedvenc fajtátok? És mi a kedvenc barackos ételetek?
Írjátok meg kommentben!😁⬇️

#Nébih #Maradéknélkül #Barack #Őszibarack #Sárgabarack #Nektarin #Laposbarack #Barackrecept #Recept #Nyár  #Nyárirecept #Receptötlet #Mutimiteszel #Szezonális
HETI MENÜ CUKKINIBŐL📝 ❓Veletek is előford HETI MENÜ CUKKINIBŐL📝

❓Veletek is előfordult már, hogy semmi ötletetek nem volt, hogy mit főzzetek?😣 
Ilyen helyzetben jó ötlet lehet ránézni a szezonális terménynaptárra és máris inspirálódhatunk!💡

👉Ezúttal mi a cukkinit választottuk kiindulásnak, amit ha mosatlanul tárolunk a hűtőben, akkor akár 2 hétig is friss marad! 

Írjátok meg kommentben, ti még milyen ételt készítenétek ebből a sokszínű zöldségből! Jöhetnek az édes receptek is!😋

#Nébih #Maradéknélkül #Cukkini #Hetimenü #Cukkinirecept #Mutimiteszel #Recept #Receptötlet #Szezonális #Nyár #Nyárirecept #Menü
‼️LEZÁRULT‼️ ⚡VILLÁMJÁTÉK⚡ 📖L ‼️LEZÁRULT‼️

⚡VILLÁMJÁTÉK⚡

📖Legújabb kiadványunk, a Menütervezés maradék nélkül megjelenését egy nyereményjátékkal is szeretnénk megünnepelni, amihez nem kell mást tenned mint:

1️⃣ Bekövetni a Maradék nélkül Instagram oldalát
2️⃣ Kedvelni a kiadvány megjelenésével kapcsolatos posztjainkat (eheti posztjaink)
3️⃣ És megírni kommentben, hogy neked mi a kedvenc ételed, amivel elkezdenéd a heti menü megtervezését

Bár nem feltétele a részvételnek, de megköszönjük, ha megjelölöd kommentben egy ismerősöd, akinek hasznos lehet kiadványunk!😇

📌A játékot 07.13-án vasárnap zárjuk és 3 szerencsés nyertes fogunk hirdetni, akiket egy-egy Maradék nélkül ajándékcsomaggal jutalmazunk!

📌Sorsolás: 07.14-én, hétfőn, a nyerteseket itt a poszt alatt kommentben fogjuk kihirdetni.

A játékszabályzatot és a kiadványt is megtaláljátok a bioban!

Hajrá!🍀

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás #Nyereményjáték #Jutalom #Sorsolás #Játék #Nyeremény
Tervezd meg az élelmiszerpazarlás csökkentésé Tervezd meg az élelmiszerpazarlás csökkentését!📝📉

Tegyél fel magadnak 5️⃣ kérdést, mielőtt nekiállnál megtervezni a jövő heti menüt, ezzel elősegítve a tudatos döntéshozatalt a konyhában (is)💡!

📖Legújabb kiadványunk, a Menütervezés maradék nélkül amellett, hogy segít megválaszolni ezeket a kérdéseket, számos gyakorlati tanácsot és tippet tartalmaz, hogy hatékonyan és pazarlásmentesen tudj dobozolni.

Ha érdekel a kiadvány, akkor kattints a bioban található linkre vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és elküldjük neked!

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
Mi lehet a közös az indiai vajas csirkében, a t Mi lehet a közös az indiai vajas csirkében, a tzatzikiben és a palacsintában❓

A joghurt❗

✨A joghurt egy igazi jolly joker alapanyag, azaz nagyon sok ételben, nagyon sokféleképpen felhasználható az egyszerű joghurttáltól kezdve a húsok pácolásán át, egészen az indiai vajas csirkéig!

Szerinted mi a legjobb jolly joker összetevő?🧐 

👉Írd meg kommentben vagy vegyél részt ma ingyenes webináriumunkon és mondd el nekünk személyesen! 

📌💻A webináron a mi kedvenc jolly joker alapanyagaink mellett bemutatjuk a legújabb, Menütervezés maradék nélkül című kiadványunkat, ami a kezdő és rutinos dobozolóknak is hasznos lehet és segít, hogy fenntartható döntéseket hozzunk a konyhában!

Ha érdekel a mai esemény vagy beleolvasnál a kiadványba, kattints a bioban található linkre vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és küldjük az infókat! 

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
Így fagyaszd le a maradék bolognai szószt!🍝❄️

Vagy bármilyen ételt, amiből esetleg túl sok készült vagy előre elkészítetted, hogy egy rohanós nap után ne kelljen nekiállni főzni!✅

👉Lapozd végig a posztot és ha szeretnél még hasonló tippeket olvasni, lapozz bele a Menütervezés maradék nélkül című legújabb kiadványunkba📖👀!

🔎A kiadványban számos tanácsot találtok, ami hasznos lehet azoknak, akik szeretnének fenntarthatóbb döntéseket hozni a konyhában, legyenek kezdő vagy rutinos dobozolók! 

📌A kiadványt egy ingyenes webinár keretében is bemutatjuk 07.10-én csütörtökön! Így ha a bolognai szósz fagyasztása mellett az is érdekel, hogy mennyi krumplit érdemes egy 4 fős adaghoz kifőzni, regisztrálj a bioban található linken - ahonnan a kiadványt is letöltheted - vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és küldjük az infókat! 

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
Mennyi is egy adag?🤔🥘 ➗✖️A megfelelő Mennyi is egy adag?🤔🥘

➗✖️A megfelelő adagok meghatározása kulcsfontosságú az élelmiszerpazarlás csökkentésében. Egy átlagos felnőtt adagja például a natúr hússzelet (mint például csirkemell) esetében nyersen mérve 150 g, ehhez érdemes nagyjából 60-80 g szárazon mért rizst és 120 g salátát készíteni✅. Ez egy általános javaslat, ami hasznos lehet, ha több napra előre készítünk magunknak vagy másoknak ételt, de nyugodtan alakíthatjuk a mennyiségeket igényeink és elfoglaltságaink szerint. 

👉📖A Menütervezés maradék nélkül című legújabb kiadványunkban összeszedtük, hogy egyes alapanyagokból mennyit érdemes főzéskor felhasználni (olyan ételek esetében mint például a rakott krumpli vagy pörkölt), attól függően hogy gyermeknek vagy felnőttnek készül az étel.

De emellett számos tanácsot is találtok benne a tudatos menütervezéshez💡📝. Bátran ajánljuk a profi dobozolóknak, de azoknak is akik szeretnének fenntarthatóbb döntéseket hozni a konyhában és ezáltal csökkenteni az élelmiszerpazarlást🤗.

📌A kiadványt egy ingyenes webinár keretében is bemutatjuk 07.10-én csütörtökön! Így ha dobozolós tippjeink mellett azt is szeretnéd tudni, meddig maradhat a vasárnapi rakott krumpli a hűtőben, regisztrálj a bioban található linken - vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és küldjük az infókat!

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
🌟MENÜTERVEZÉS MARADÉK NÉLKÜL🌟 - megjele 🌟MENÜTERVEZÉS MARADÉK NÉLKÜL🌟
- megjelent legújabb kiadványunk!

Az új kiadvány egyszerre segíti azokat, akik szeretnének fenntarthatóbb szokásokat kialakítani a konyhában és a rutinos dobozolókat is. Számos hasznos tippet gyűjtöttünk össze a maradékok kreatív felhasználástól kezdve, a megfelelő mennyiségek meghatározásán át az ételek biztonságos tárolásáig.

🌍A kiadvány egyik legfontosabb üzenete, hogy már néhány apró változtatással is jelentős hatást gyakorolhatunk környezetünkre, pénztárcánkra és a fenntartható jövőre🥘♻️.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor lapozz bele az útmutatóba vagy gyere el ingyenes webinárunkra 📌július 10-én, csütörtökön 17:30-kor! 

A kiadványt és a webinár regisztrációs linkjét is megtalálod a bioban vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és küldünk minden tudnivalót! 

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
Kövess minket

Közösségi oldalaink

fb logo
youtube logo
instagram logo
tiktok logo

Kapcsolat

1024 Budapest, Kitaibel Pál utca 4.
1525 Budapest, Pf. 30.
E-mail: maradeknelkul@nebih.gov.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat

Agrárminisztérium logo

A program az Európai Unió LIFE programjának és az Agrárminisztérium pénzügyi hozzájárulásával valósul meg.

FacebookInstagramYoutube
@2025 - maradeknelkul.hu. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign
  • Főoldal
  • A programról
    • Rólunk
    • Mivel foglalkozunk?
    • Adatok, statisztikák
    • Szakmai partnereink és támogatóink
    • Kapcsolat
    • Segítségnyújtás
  • Mit tehetsz?
    • Tudj meg többet!
    • Mérlegen a valóság
    • Mutatjuk mit tehetsz!
    • Vidd hírét a programunknak!
    • Legyél a szuperhősünk, támogatónk!
  • Oktatási program
    • Az oktatási programról
    • Oktatási anyagok
    • Pályázatok, vetélkedők
    • Itt jártunk
  • Vállalkozásoknak
    • Élelmiszeripar
    • Kereskedelem
    • Vendéglátás, közétkeztetés
    • Civil szektor
    • Hogyan segíthetek?
  • Letölthető anyagok
    • Grafikák és kiadványok
    • Oktatási anyagok
    • Tudományos publikációk
    • Vállalkozásoknak
    • Videók
  • Cikkek
Maradéknélkül
FacebookInstagramYoutube
  • Főoldal
  • A programról
    • Rólunk
    • Mivel foglalkozunk?
    • Adatok, statisztikák
    • Szakmai partnereink és támogatóink
    • Kapcsolat
    • Segítségnyújtás
  • Mit tehetsz?
    • Tudj meg többet!
    • Mérlegen a valóság
    • Mutatjuk mit tehetsz!
    • Vidd hírét a programunknak!
    • Legyél a szuperhősünk, támogatónk!
  • Oktatási program
    • Az oktatási programról
    • Oktatási anyagok
    • Pályázatok, vetélkedők
    • Itt jártunk
  • Vállalkozásoknak
    • Élelmiszeripar
    • Kereskedelem
    • Vendéglátás, közétkeztetés
    • Civil szektor
    • Hogyan segíthetek?
  • Letölthető anyagok
    • Grafikák és kiadványok
    • Oktatási anyagok
    • Tudományos publikációk
    • Vállalkozásoknak
    • Videók
  • Cikkek