Praktikák

Karácsonyi kekszből sütinyalóka maradék nélkül!

 

A lényeg: bármennyire a könyökünkön jön ki a mézeskalács, vagy elrontottunk pár darabot, ne dobjuk ki, mert gyerekmágnes édességet tudunk még belőle varázsolni!

 

A sütinyalóka (ismertebb nevén cake pop) alapvető hozzávalója lehet ebben a szezonban a mézeskalács. A maradék tésztákat süssük ki (vagy a csúnyára sikerült kekszeket gyűjtsük össze) és daráljuk le. Innen jön a varázslat.

Hozzávalók:cake-pops-286180_640

– 400 g darált mézeskalács
– 30 g puha vaj

– 200 g krémsajt (esetleg vegyíthető lekvárral, narancslével, stb)

– 40 g porcukor

– 200 g jó minőségű étcsokoládé

– díszítésnek: szórócukrok, darált mézeskalács

hurkapálca/nyalókapálca

hungarocell

 

Elkészítés:

  1. A sajtot (lekvárt, narancslét stb) és a vajat a darált kekszhez adjuk. Figyeljünk az arányokra, mert az alapanyagoktól függően ezek kissé változhatnak. Olyan sűrű masszát készítsünk, hogy masszív, tömör, jól formázható legyen. Ezt tegyük hűtőbe.
  2. A csoki 2/3-át megolvasztjuk, majd amikor már felolvadt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a maradék csokoládét.
  3. A masszából apróbb dió méretű golyókat formálunk és egy-egy pálcára húzzuk. Az így készült nyalókákat csokiba, majd szórócukorba mártjuk. A bevonatot tetszés szerint változtathatjuk (kakaópor, mandulareszelék stb.) A pálcákat hungarocellbe állítjuk és ott tartjuk a csoki száradásáig.
  4. A mártott golyókat tegyük sütőpapírral bélelt tányérra, majd tegyük be a hűtőbe, amíg megdermednek.

 

Legyünk bátrak az ízesítésnél, kísérletezhetünk mazsolával, marcipánnal, felnőtteknek alkohollal is!

Kapcsolódó tartalmak

Zöldségek és gyümölcsök tárolása  

Maradéknélkül

Találkozzunk az Öko Zsibongón!

Maradéknélkül

Minőségmegőrzési idő lejárta után feltétlenül ki kell dobni a terméket?

admin