HírekItt jártunk

Kecskemét harmadszor, mert három a magyar igazság!

 

Augusztus 11-én már régi ismerősként tértünk vissza Kecskemétre, ahol idén harmadjára tartottuk meg az „Az élelmiszertől az élelmiszerhulladékig” című előadásunk a PEOPLE TEAM táborában.

 

Ezúttal is lelkes hallgatói csapat gyűlt össze. Az alapfogalmak átbeszélése során jó volt látni, hogy az ifjú hallgatóság egy része már ismerte az élelmiszerlánc-szemléletet, és az élet más területeiről is tudtak példákat hozni, ahol szintén fontos szerepet tölt be a folyamatok rendszerszintű áttekintése.

 

A táborozókkal közösen összegyűjtöttük rengeteg élelmiszerpazarlás-megelőző tippet. Örömmel tapasztaltuk, hogy az „Az írj bevásárlólistát mielőtt boltba mész” elvet a legtöbb családban aktívan alkalmazzák, ezzel az impulzusvásárlással kosárba kerülő élelmiszerek mennyisége alacsonyan tartható,.

 

Amennyiben Ti is megismerkednétek részletesebben az élelmiszerpazarlással és az élelmiszerhulladékokkal, böngésszétek a www.maradeknelkul.hu és a www.nebihoktatas.hu oldalon elérhető kiadványainkat, valamint a Facebook és Instagram oldalunkat!

 

Érdekelne egy hasonló foglalkozás? Írj e-mailt a oktatas@nebih.gov.hu  címre!

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan készítsük fel a kamránkat egy veszélyhelyzetre?

admin

Együttműködés a Wageningen Egyetemmel

admin

Varázskemence napja – jótékonyság és gasztronómia

admin