HírekItt jártunk

Maradék nélkül előadás a solymári Fészek Waldorf Iskolában

 
A solymári Fészek Waldorf Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 12. évfolyamos tanulói a Fenntarthatósági Témahét keretein belül részletesen foglalkoznak a fenntartható fogyasztással összefüggő ismeretek elsajátításával, ehhez kapcsolódó projektfeladatok kidolgozásával. A fenntartható, tudatos élelmiszerfogyasztás témakörét, a háztartási élelmiszerpazarlás csökkentésének lehetőségeit a Nébih Maradék nélkül csapatával közösen dolgozták fel egy online óra keretében.

 
A foglalkozáson szó esett az élelmiszerhulladékok környezeti terheléséről és ennek mérési lehetőségeiről, amely felkeltette a diákok figyelmét, így számos kérdést megfogalmaztak arról, hogy milyen módon lehet meghatározni a háztartásokban keletkező élelmiszerhulladékok mennyiségét. A hallgatóság aktivitása az előadás végéig sem hagyott alább, így lehetőség nyílt részletesen bemutatni az élelmiszerpazarlás csökkentési lehetőségei kapcsán felmerülő élelmiszerbiztonsági kockázatokat, valamint arról is szó esett, hogy a lakossági szemléletformálás és a fenntartható fogyasztást elősegítő ismeretek átadása, hogyan illeszkedik bele, egy a diákok szavaival élve alapvetően „üzemek meglepetésszerű ellenőrzésével” és „rázós üzemek leleplezésével” foglalkozó hatóság munkájába.

Kapcsolódó tartalmak

Maradék kenyérből és gyümölcsből állítottak elő „fenntartható sört”

Maradéknélkül

Húsvét zöldítő pályázat 2024

Maradéknélkül

Whiskey vezetéshez?

admin