HírekJó gyakorlatok

A Wageningeni Egyetem is küzd az élelmiszerpazarlás ellen

A Wageningeni Egyetem is célul tűzte ki az élelmiszerhulladékok mennyiségének csökkentését Hollandiában. Ugyan több hasonló kezdeményezés is kudarcot vallott a korábbi évek során, vezetőjük, Toine Timmermans mégis pozitívan nyilatkozik a pályázatról. Tanulva a korábbi esetekből ugyanis a projekt során nagy hangsúlyt szeretne fektetni arra, hogy az elmélet a gyakorlatba is átültethető legyen.

 

Ennek érdekében a Holland Gazdasági Minisztériummal és a Fenntartható Élelmiszer Szövetséggel közösen egy pályázat keretében munkacsoportot hozott létre, amely tevékenységének célja, hogy ösztönzőleg hassanak azokra az ellátási láncokra, akik az élelmiszerhulladékok csökkentésére törekednek. Eddig 25 különböző szervezet, köztük az Unilever és a Royal DSM vezetője is csatlakozott a munkacsoport tevékenységéhez. Ezt a számot még 2018 előtt 100 fölé szeretnék emelni.

 

A projekt során összegyűjtenék azokat az intézményeket is, akik eddig külön-külön dolgoztak azonos cél megvalósításának érdekében. Ezekkel a szervezetekkel ugyanis a hosszadalmas kutatások helyett azonnal a megvalósításra tudnak összpontosítani.

 

Még több információ a FoodNavigator.com honlapján: http://www.foodnavigator.com/Policy/Wageningen-University-launches-task-force-to-fight-food-waste?utm_source=copyright&utm_medium=OnSite&utm_campaign=copyright

Kapcsolódó tartalmak

Böjti menü sztárjai – 2. rész

Maradéknélkül

A befőzés varázslata: hogyan zárjuk üvegbe az év legfinomabb pillanatait?

MikulasK

Karácsonykor is tudatosan

admin