HírekItt jártunk

A Nébih Oktatás nagykövetének beszámolója

 
A következő beszámolóban Bedő Kornél, a Nébih Oktatási Nagykövete osztja meg velünk tapasztalatait, aki az elmúlt időszakban a kulcsrakész oktatást segítő anyagainkat csempészte be a gyerekek online oktatásába.
 

„A Nébih oktatási nagyköveteként a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium 7. osztályos tanulóival a technika tantárgy keretei között ismertettem meg a Nébih Ételt csak okosan! és a Maradék nélkül digitálisan is felhasználható oktatási anyagait.
 

Mint mindenki, mi is alkalmazkodtunk a pandémiás helyzethez, így a tanulókkal az online térben – a Coursegarden oktatási keretrendszer felületét használva – ismertettem meg az élelmiszerbiztonság, valamint az élelmiszerpazarlás-megelőzésének legfontosabb ismereteit. A tananyag felépítése lehetőséget adott arra, hogy egyes témaköröket online csoportmunkában dolgozzunk fel, így a gyerekek együttműködésére is kellő hangsúlyt tudtam fektetni, a digitális kultúrájuk fejlesztése mellett.
 

A tanulók élvezettel sajátították el a hasznos tudnivalókat és számos hétköznapi példával tudták alátámasztani az elhangzottakat. A tanultakat beépítették a mindennapjaikba és bízunk benne, hogy generációjuk sokkal tudatosabban és kevésbé pazarló módon bánik majd a rendelkezésére álló élelmiszerrel.
 

Mint pedagógus, és mint Oktatási Nagykövet szívesen ajánlom mindazoknak a Nébih oktatás anyagait, akik a gyerekek mindennapjaiba egy kis színt szeretnének csempészni, hiszen a tananyag leadása gördülékeny volt, a gyerekek pedig szórakozva sajátították el a tudatos fogyasztásról szóló leckéket.”
 

Nagyon köszönjük a beszámolót! Bízunk benne, hogy oktatási anyagainkkal hasonlóan kreatív módon ismerkedhetnek meg a gyerekek szerte az országban.

 

A http://nebihoktatas.hu/ oldalon a Maradék nélkül ismeretterjesztő anyagai mellett más – élelmiszerekhez köthető – oktatási csomaggal is találkozhattok, látogassatok el honlapjukra, ha felkeltette az érdeklődésetek!

Kapcsolódó tartalmak

Kihívás – A közösség erejével az élelmiszerpazarlás ellen

admin

Maradék nélkül a Sziget fesztiválon

admin

Innováció és tradíció a technikai nevelésben

admin