HírekMaradékmentő receptekVitális Lilla receptjei

Nyári maradékmentő bowl Vitális Lillától

Vitális Lillával közös kampányunkban, Lilla mindig az adott szezon legfrissebb és legízletesebb zöldségeit használja fel, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk meg, milyen sokoldalúan használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
A június hónap főszereplője a spárga.

Tavasz végi, nyár eleji maradékmentés- helló újkrumpli, szia spárga elérhető áron🤭

A hét második fele Lillának mindig a maradékok felhasználásáról szól, hiszen szombaton piacra megy vagy nagyobb bevásárlást tart.
Így született meg ez a ‘bowl’ is csütörtökön: görögsali néhány evőkanál maradék kukoricával, 1 hete a hűtőben árválkodó fél csomag spárga baconbe tekerve, falafel a fagyóból és a kihagyhatatlan petrezselymes-vajas pirított újkrumpli (na jó, utóbbi szándékosan megvéve frissen elkészítve🤭).

Hozzávalók 2 főre:

Görög sali kukoricával:
-1/3 kígyóubi
-4-6 koktélpari
-1/2 kápia paprika
-1 nagy újhagyma vagy 2 kisebb
-40 g feta
-Só,bors
-3-4 ek konzerv kukorica
-4-5 nagyszemű olajbogyó
-Kb. 200 friss spárga+ 6-8 szelet bacon elfelezve (nem kell egy egész szelet a spárgákhoz)

Petrezselymes újkrumpli:
-300 g újkrumpli
-50 g vaj
-1 csokor friss petrezselyem apróra vágva

-4-6 falafel golyó

A spárga fás részét letörjük, egyenként fél szelet baconbe tekerjük és air fryerben 190 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A krumplit megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Felolvasztjuk a vajat és 10-15 percig jó alaposan lepirítjuk. Friss petrezselyemmel megszórjuk.
A görög sali hozzávalóit tetszőlegesen felvágjuk, majd összekeverjük.
A falafelt 190 fokos air fryerben 10 perc alatt megsütöttem.
Az elemeket egymás mellé tálaljuk és kész is!

Kapcsolódó tartalmak

A nyár utolsó foglalkozása

admin

Penészgyilkos technológia

admin

Zöldtechnológiai expón – az Ecomondón jártunk

admin