Vitális Lillával közös kampányunkban, Lilla mindig az adott szezon legfrissebb és legízletesebb zöldségeit használja fel, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk meg, milyen sokoldalúan használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
A június hónap főszereplője a spárga.
Tavasz végi, nyár eleji maradékmentés- helló újkrumpli, szia spárga elérhető áron🤭
A hét második fele Lillának mindig a maradékok felhasználásáról szól, hiszen szombaton piacra megy vagy nagyobb bevásárlást tart.
Így született meg ez a ‘bowl’ is csütörtökön: görögsali néhány evőkanál maradék kukoricával, 1 hete a hűtőben árválkodó fél csomag spárga baconbe tekerve, falafel a fagyóból és a kihagyhatatlan petrezselymes-vajas pirított újkrumpli (na jó, utóbbi szándékosan megvéve frissen elkészítve🤭).
Hozzávalók 2 főre:
Görög sali kukoricával:
-1/3 kígyóubi
-4-6 koktélpari
-1/2 kápia paprika
-1 nagy újhagyma vagy 2 kisebb
-40 g feta
-Só,bors
-3-4 ek konzerv kukorica
-4-5 nagyszemű olajbogyó
-Kb. 200 friss spárga+ 6-8 szelet bacon elfelezve (nem kell egy egész szelet a spárgákhoz)
Petrezselymes újkrumpli:
-300 g újkrumpli
-50 g vaj
-1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
-4-6 falafel golyó
A spárga fás részét letörjük, egyenként fél szelet baconbe tekerjük és air fryerben 190 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A krumplit megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Felolvasztjuk a vajat és 10-15 percig jó alaposan lepirítjuk. Friss petrezselyemmel megszórjuk.
A görög sali hozzávalóit tetszőlegesen felvágjuk, majd összekeverjük.
A falafelt 190 fokos air fryerben 10 perc alatt megsütöttem.
Az elemeket egymás mellé tálaljuk és kész is!