Hírek

Nemzetközi konferencia a körforgásos gazdaságról

 

A körforgásos gazdaság az Európai Unió egyik fontos témája napjainkban. Az erről szóló konferenciasorozat következő állomása Románia, Bulgária, Görögország és Portugália után Magyarország volt. A konferenciát 2019. június 24-én tartották.

 

A szekciók előtti nyitóbeszédében Karmenu Vella, az Európai Bizottság környezetpolitika, tengerügyek és halászati politikájának biztosa felhívta a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés szükségességére, a kiterjesztett gyártói felelősség rendszerére és a gazdasági eszközök jobb felhasználására (úgy mint hulladéklerakási és hulladékégetési adók). A konferencia két fő szekciója is erről szólt: a kiterjesztett gyártói felelősség és a szelektív hulladékgyűjtés került középpontba.

 

A konferencián Dr. Szilvássy Blanka a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal képviseletében a fenntarthatóbb élelmiszercsomagolásokkal kapcsolatos kihívásokra hívta fel a figyelmet.

 

A rendezvény konklúziója, hogy bár Magyarországon az újrahasznosítás még mindig az uniós átlag alatt van, de számos területen vannak már törekvések, hogy 2020-ra a kitűzött 50%-os újrahasznosítási arányt elérhessük.

 

Forrás: https://ec.europa.eu/info/events/circular-economy-virtuous-circle-tour/virtuous-circles-hungary-2019-jun-24_hu

Kapcsolódó tartalmak

9 Tipp a kenyérpazarlás csökkentéséhez

lippail

Maradék nélkül Mátyásdombon

lippail

Maradék nélkül és Ételt csak okosan! bemutató órák Csornán

admin