HírekMaradékmentő receptekVitális Lilla receptjei

Őszi karfiolkrémleves Vitális Lillától

Elindítottunk egy szuper együttműködést Vitális Lillával, amelynek keretén belül, minden hónapban egy különleges recepttel jelentkezünk, amelyet Lilla állít össze az adott szezon legfrissebb, legízletesebb zöldségeinek felhasználásával. Célunk, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk be, milyen sokoldalúan és egészségesen használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
A szeptember hónap főszereplője a cukorborsó.

Őszi karfiolkrémleves:

Olyan gyorsan jött a hideg, hogy ezt egy levessel kell megünnepelni🤭
A szeptemberi alapanyag, a karfiol lesz. Nagyon változatosan lehet felhasználni, ha nem szeretitek egy pro tipp: rózsáira szedve süssétek meg 200 fokon (a levelet is!)- olyan ízeket hoz elő a sütés, ami minden zöldségnek jól áll.

A leveshez, 4 főre:
-1 fej karfiol
-80 g paprikás kolbász
-2 kisebb salotta
-4 gerezd fokhagyma
-2 babérlevél
-1 ek sűrített paradicsom
-2 ek tejföl
-Alaplé/víz
-1-1 mk kanál füstölt paprika, őrölt kömény
-1-1 tk méz, ecet
-Só, bors
-A tetejére tetszőlegesen: chili olaj, majoranna
-Levesbetét: 2 nagyobb krumpli darabokra vágva, összelapítva, serpenyőben megpirítva.

A karfiolt apró rózsákra szedjük, a torzsa részt kis darabokra vágjuk. A rózsák 1/3-át félretesszük.
A kolbászt kis darabokra vágjuk, egy serpenyőben kisütjük a zsírját, lecsepegtetjük. A visszamaradt zsírból 1-2 evőkanálnyin lepirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rányomjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk, majd fűszerezzük. Beledobjuk a karfiolt, felöntjük annyi alaplével ami 1-2 cm-re ellepi és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Leturmixoljuk ha megfőtt, belerakjuk a félretett karfiolt, majd 3-4 perc főzés jön. Ezután hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt, majd az ecetet és a mézet.

Pirított kolbásszal, krumplival tálalva egy komplett, tartalmas ebéd is lehet.

Kapcsolódó tartalmak

A becsomagolt igazság: Nébih Kerekasztal az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagokról

admin

VI. Food Law Conference

admin

Ötletverseny az élelmiszerpazarlás ellen

admin