HírekItt jártunk

Projekthét a Hunfalvyban: Éhezés…Miért?

A BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum projekthetének keretében 25 diák és 3 pedagógus látogatott el hozzánk. A csoport arra kereste a választ, hogy milyen hatások állnak az éhezés hátterében, és mi az, amit ők tehetnek egy fenntarthatóbb élelmiszer-rendszerért egyéni szinten. A témához a Maradék nélkül program munkatársait kérték fel idegenvezetőnek.

Az interaktív foglalkozáson szóba került a Föld lakosságának rendkívüli mértékű növekedése, a zöld forradalom, a klímaváltozás és az élelmiszerhulladék keletkezésének okai. Ezt követően pedig azokat az információkat, praktikákat vettük sorra, amelyek otthon, a háztartásban segíthetnek csökkenteni a kukába kerülő élelmiszerhulladék mennyiségét. Megtanultuk a lejárati dátumok közötti különbséget, beszéltünk a jó élelmiszer-tárolási gyakorlatokról, és az ételmaradékok kreatív hasznosításához is gyűjtöttünk ötleteket. Mókás játékkal gyakoroltuk be, hogy mi az, amit lehet komposztálni, és mi az, amit nem ajánlott.

A foglalkozást kvízjátékkal zártuk, amit a diákok szinte hibátlanul oldottak meg. Szoros csata zajlott a leggyorsabban helyesen válaszolókat illető nyereményekért.

Kapcsolódó tartalmak

Idd a kávéd „eredeti” csomagolásából

admin

Böjti menü sztárjai – 2. rész

Maradéknélkül

5 egyszerű praktika a pénzkidobás ellen

admin