A 2024. évi SIRHA Kiállítás keretében az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja szakmai konferenciát szervez, amelyen a kereskedelmi vendéglátás és szállodai étkeztetés fenntarthatósági vonatkozásairól lesz szó. A rendezvényen a terület szakértői segítségével áttekintjük az éttermek és szállodák üzemeltetése során felmerülő kihívásokat és a lehetséges megoldásokat az élelmiszerpazarlás tükrében.
Időpont: 2024. március 5. 14:00-15:30
Helyszín: HUNGEXPO, A Pavilon, H1 stand
Program:
Megnyitó
Dr. Felkai Beáta, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár |
|
Előadások | |
Élelmiszerhulladék: helyzetkép és lehetőségek
Dr. Kasza Gyula, programvezető, Nébih Maradék nélkül program |
|
Az élelmiszerpazarlás kihívásai és csökkentési lehetőségei a vendéglátásban
Karakasné Dr. Morvay Klára, egyetemi docens, Budapesti Gazdasági Egyetem, Turizmus-Vendéglátás Intézet, Vendéglátás Tanszék |
|
Legfrissebb ágazati élelmiszerhulladék adatok és közvetlen mérési módszer bemutatása
Dr. Tóth András, ügyvezető, InDeRe Élelmezéskutató és Innovációs Intézet Nonprofit Kft. |
|
Élelmiszerbiztonság és fenntarthatóság a vendéglátásban
Tóth Dávid, osztályvezető, Nébih Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály |
|
Feleslegből bevétel egyszerűen – ételmentés a Munch applikációval
Isaák Tamás, partnerkapcsolati csoportvezető, Munch |
|
Zárszó |
Moderátor: Dr. Szakos Dávid, kutatási koordinátor, Nébih Maradék nélkül program
A konferenciára nem szükséges külön bejelentkezni.
A szakmai programok résztvevői számára ingyenes belépést biztosítanak a SIRHA Budapest kiállítás területére. A díjmentes belépőért az alábbi linken tud regisztrálni*: https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/nebih/
*A regisztrációt követően megküldött belépőt kérjük, hozza magával az eseményre. Belépésnél kinyomtatva vagy telefonon szükséges felmutatni. Amennyiben erre a napra másik rendezvény kapcsán már bejelentkezett, nem szükséges kétszer regisztrálni.