Hírek

Súlyos kérdés: Te mennyit pazarolsz?

 

2016 és 2019 után idén is készül élelmiszerhulladék felmérés. Ha szeretnéd tudni, hogy a háztartásod mennyi élelmiszert pazarol, és ebből mennyi lenne megmenthető, vagy ha csak szeretnéd segíteni a hivatal munkáját ajándékokért cserébe, lehetőséged van Neked is részt venni a mérésben.

 

Az európai fogyasztók élen járnak az élelmiszerpazarlásban, 92 kg/fő/év „teljesítménnyel”. A magyar háztartások az átlagnál takarékosabbnak bizonyultak a Nébih legutóbbi felmérése alapján, amely 65 kg/fő/év átlagos élelmiszerhulladék termelést mutatott ki. Ráadásul 4%-kal kevesebb volt, mint a 2016-os adat. Bár a kimutatott csökkenés jó hírnek számít, további erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy eljussunk a szakemberek által ideálisnak tartott 35 kg/fő/év szintre.

 

Hogyan tudsz részt venni a felmérésben?

 

A háztartási élelmiszerhulladék mérési programban való részvételre az itt elérhető regisztrációs felületen keresztül lehet jelentkezni.

 

Hogyan zajlik a mérés?

 

A mérésbe bevont háztartásoknak egy héten keresztül tételesen rögzíteniük kell a háztartásukban keletkező élelmiszerhulladékok tömegét gramm pontossággal. Ezt online vagy papír alapon is lehet végezni.

A mérés bármely egybefüggő 7 napon elvégezhető november 2. és december 12. között.

 

Mit kaphatsz cserébe?

 

A felmérésben részt vevő háztartások olyan tapasztalatra tesznek szert, amely segítségével nemcsak a környezetüket, de a pénztárcájukat is megvédhetik. Továbbá lelkesedésüket Maradék nélkül ajándékcsomaggal jutalmazzuk, amely konyhai mérleget is tartalmaz.

Ne feledjétek: mérés nélkül nincs csökkenés! Segítsetek nekünk összeállítani ismét Magyarország háztartási élelmiszerhulladék körképét, hogy lássuk, hogyan tehetünk még többet az élelmiszerpazarlás csökkentéséért!

Jelentkezzetek a fenti regisztrációs linken!

 

A meghirdetést követő két hétben fogadjuk és dolgozzuk fel a regisztrációkat. A regisztrált résztvevőket október végén keressük meg a részletes teendőkkel és a csomag átvételével kapcsolatban.

Kapcsolódó tartalmak

Ez biztosan elfogy maradék nélkül!

admin

Komposzt játékok kicsiknek és nagyoknak

admin

Negyedszer is táborozunk

admin