HírekMaradékmentő receptekVitális Lilla receptjei

Sütőtökös-mángoldos tészta Vitális Lillától

Elindítottunk egy szuper együttműködést Vitális Lillával, amelynek keretén belül, minden hónapban egy különleges recepttel jelentkezünk, amelyet Lilla állít össze az adott szezon legfrissebb, legízletesebb zöldségeinek felhasználásával. Célunk, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk be, milyen sokoldalúan és egészségesen használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
A november hónap főszereplője a mángold.

Meghoztuk a novemberi receptünket Lillával közös kollabunkban! Ebben a tésztában a szósz alapját a sütőtök adja, amit kiegészítettünk a mángolddal. Ez a két zöldség ebben a hónapban abszolút szezonális, úgyhogy ha a piacon találtok mángoldot is, adjatok egy esélyt: hasonlít a spenótra, de szerintem lágyabb ízű.

Hozzávalók 1 adaghoz:
50 g tészta (nekem most orsó és tönköly)
2 szelet bacon
5-10 g reszelt cheddar
2 levél mángold apróra vágva
Szósz: 1 dl tésztafőző víz, 200 g sült sütőtök, só, bors, 1 csipet füstölt paprika és szerecsendió, 1 ek reszelt parmezán

A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük, tészta vizet megtartjuk. A szósz hozzávalóit leturmixoljuk és amíg forró belerakjuk a mángoldot. Hozzáadjuk a tésztát, majd érdemes egy nagyobb tepsibe rakni, hogy sok felületen tudjon megpirulni. Megszórjuk a cheddarral, rárakjuk a bacont és 200 fokos sütőben arany barnára sütjük (kb. 10-15 perc).

Kapcsolódó tartalmak

Maradék nélkül: hűtőhasználati kvízjáték

Maradéknélkül

Tökéletlen zöldségeket a boltok polcaira!

admin

Dokumentumfilm a láthatáron

admin