HírekPraktikák

Játéksziget pályázat a kommunális hulladék csökkentéséért

Szuper pályázattal készült a Játéksziget a gyerekek számára, melynek célja felhívni a figyelmet a kommunális hulladék mennyiségének csökkentésére. A pályázatban a Maradék nélkül program is részt vesz zsűritagként. Alkotásra fel! Lássuk ti hogyan csökkentitek a kommunális hulladék mennyiségét?

Pályázók köre:  3-18 év közötti gyerekek

Feladat: Mutassátok meg, hogy Ti vagytok a legkreatívabb környezettudatos kis művészek! Készítsetek egyedi fotó vagy rajz alkotásokat, amelyben bemutatjátok, hogy mit tehetünk kommunális hulladék mennyiségének csökkentése érdekében, egy rövid leírást is készítsetek a munkákhoz!

Tudtátok?

Nem csak a szelektív hulladékgyűjtés, hanem a komposztálás is segít abban, hogy a kommunális hulladékot a minimálisra csökkentsük? Sőt, érdemes is komposztálni, mert a magas víztartalmú élelmiszerrészek a hulladékégetőbe kerülve csökkentik annak hatásfokát, a lerakóban pedig nem kívánatos üvegházhatású gázok keletkezése közben bomlanak le. A komposztálással mi is és a környezetünk is jobban jár!

Pályázási időszak: 2022. október 26. és november 18. között.

Zsűrizési és online szavazási időszak: 2022. november 19 – 25.

Eredményhirdetés: 2022. december 1.

A jutalom sem marad el! Minden nyertes Recycle Rally társasjátékot kap a Játéksziget jóvoltából, mi pedig Maradék nélkül ajándékcsomaggal kedveskedünk a legügyesebbeknek!

Sőt! A komposztálással foglalkozó legjobb alkotást még Maradék nélkül-különdíjjal is megjutalmazzuk!

Bővebb információért és regisztrációhoz látgassatok el a Játéksziget weboldalára: https://bit.ly/3h8xRYG

Alkotásra fel!

Kapcsolódó tartalmak

Holland fogyasztói felmérés – milyen a jó élelmiszerjelölés?

admin

A konferencia eredményei

admin

Pazarlás helyett sörfőzés

admin