HírekItt jártunk

Újabb elemmel bővült a Nébih Oktatási Programja

 

A felnőttkori szokásaink berögződése gyermekkorban elkezdődik, amelyeken azonban később nehéz változtatni. Ezt felismerve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2016 óta kiemelt figyelmet fordít a gyermekkori szemléletformálásra.

 

A hivatal oktatási segédanyagainak sorát az élelmiszerpazarlás megelőzését célzó Maradék nélkül program általános iskolásoknak szóló kiadványa nyitotta, amelyet számos új elem követett. A tavalyi év egyik legérdekesebb újdonsága a „Mese habbal, szülinappal” című élelmiszerbiztonsági mesekönyv megjelenése volt. Ebben megismerhetjük Matyit, a 10 éves kisfiút, aki elhatározza, hogy születésnapjára barátjával, Marával közösen elkészíti a világ legfinomabb és egyben legszínesebb tortáját. A Nébih Matyi kalandjaihoz kapcsolódóan most megjelentetett egy játékos foglalkoztató füzetet is, amely végigvezet a háztartási teendőkön a bevásárlástól az élelmiszer-tároláson át egészen az ételkészítésig.

 

Bízunk benne, hogy a pedagógusok és a tanulók egyaránt kedvüket lelik majd az új füzetecskében. A Nébih legújabb kiadványa mellett javasoljuk a hivatal korábbi „kulcsrakész”, de szabadon továbbalakítható prezentációit, videóit, munkafüzeteit is áttekinteni.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE AWARDS 2023: Döntősök közt a Maradék nélkül program

Maradéknélkül

Dokumentumfilm a láthatáron

admin

Karácsony stressz és pazarlás nélkül: Főszerepben a hűtőszekrény

Maradéknélkül