Hírek

Elindult a Maradék nélkül rajzpályázata

 

Az idei évben rajzpályázattal kedveskedik a Nébih Maradék nélkül programja az általános iskolás tanulók számára. A 3-6. osztályos diákok számára meghirdetett pályázatra élelmiszerpazarlással kapcsolatos alkotásaikat nevezhetik a tanulók pedagógusai.

 

A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg, és értékeljük:

  1. 3-4. osztályos korosztály
  2. 5-6. osztályos korosztály

 

Beküldési határidő: 2020. május 4.

 

A technika szabadon választható: az alkotások készülhetnek ceruzával, festékkel, zsírkrétával, szénnel, pasztellkrétával, vagy akár vegyes technikával.

 

A gyerekek rajzolhatnak arról, milyen hatásai vannak az élelmiszerpazarlásnak; mi magunk mit tehetünk, hogy mérsékeljük vagy megelőzzük az élelmiszerhulladékok keletkezését és így tovább.

 

A téma feldolgozásában segítséget nyújthatnak a diákoknak a maradeknelkul.hu honlapon elérhető segédanyagok: ismeretterjesztő kiadványanimációs kisfilmekinfógrafikák és prezentációk.

 

Értékelés:

A beérkezett rajzokat első körben a Maradék nélkül program munkatársai értékelik, a kiválasztott alkotásokat közönségszavazásra bocsátják. A közönségszavazást május 7-18. között folytatjuk le a Maradék nélkül program Facebook oldalán, amely alapján kialakul a végső rangsor.

 

Nyeremény:

Minden pályázó ajándékcsomagban részesül, akinek alkotását közönségszavazásra bocsátjuk. Ezen túlmenően mindkét korcsoport első 5 helyezettje 2 db komposztáló ládát nyer iskolája részére. A győztes alkotások készítőit kategóriánként további értékes nyereménnyel jutalmazzuk.

 

A pályázat részleteiről ide kattintva tájékozódhatnak.

Kapcsolódó tartalmak

Délután egy film?

admin

Súlyos kérdés: Te mennyit pazarolsz?

admin

Maradék nélkül előadás a solymári Fészek Waldorf Iskolában

admin