Hírek

Varázskemence napja – jótékonyság és gasztronómia

A 2017. május 13-án megrendezésre került „Varázskemence napja” rendezvény szervezői immár sokadik alkalommal tették felejthetetlenné a fogyatékkal élő, speciális nevelésű gyerekek hétvégéjét. A jótékonysági programnak a Gyengénlátók Általános Iskolája (EGYMI) adott helyet.  A NÉBIH munkatársai szórakoztató és egyben ismeretterjesztő játékokkal járultak hozzá az esemény sokszínűségéhez.

 

A Varázskemence rendezvény alkalmából a gyerekek egy játékos verseny keretében mérhették össze kenyérsütési képességeiket. A verseny során a tanulók munkáját mesterszakácsok, gasztrobloggerek segítették. Az elkészült kenyereket a szakmai zsűri pontokkal értékelte. Azonban itt mindenki győztesnek érezhette magát!  A finomságokat szerencsére a látogatók is megkóstolhatták: a kemencés kenyerek megvásárlásából származó bevételt jótékonysági célokra ajánlották fel.

 

A program szemléletformáló célokat is képviselt: a szervezők szerették volna felhívni a gyermekek figyelmét, hogy az általuk készített termékeknek értéke van, valamint igyekeztek rávilágítani az otthoni ételkészítés szépségeire is.

 

A NÉBIH munkatársai és szakmai gyakorlatos hallgatói élelmiszerbiztonsággal, illetve élelmiszerhulladékokkal kapcsolatos játékokkal színesítették a programot. Minden korosztályból nagy érdeklődés mutatkozott a téma iránt: mintegy 50 gyerek látogatott el a NÉBIH sátorhoz. A játék keretet adott arra, hogy bemutatásra kerüljenek az élelmiszerhulladékokkal kapcsolatos alapfogalmak és néhány gyakorlati tanács az élelmiszerpazarlás megelőzésére vonatkozóan. A képek segítségével jól szemléltethető volt, melyek azok élelmiszerek beszerzésével, tárolásával és elkészítésével kapcsolatos hibák, amelyeket feltétlenül el kell kerülni. Az érdekes ismeretek iránt nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is nagy érdeklődést mutattak. Reményeink szerint a játékos feladatoknak köszönhetően a szórakozás mellett, a tanulók új ismeretekkel is gazdagodtak.

Kapcsolódó tartalmak

7 ötlet az otthoni kenyérmentéshez

admin

Sütőtök krémleves maradék nélkül Széll Tamástól

Maradéknélkül

VI. Food Law Conference

admin