HírekJó gyakorlatok

Nagyvilági kezdeményezések 1.

Ezen cikksorozatunkban 15 inspiráló kezdeményezést mutatunk be, amelyeket hétköznapi emberek indítványoztak az élelmiszerhulladékok mérséklése érdekében.  Olyan ötleteket mutatunk be, amelyeket felhasználhatunk saját környezetünk jobbá tételéhez. Nem kell eget rengető dolgokra gondolni, hiszen a legkisebb lépések is nagy változásokhoz vezethetnek.

 

Lássuk is két pozitív példát!

  1. Al Maha sivatagi üdülő (Dubai, Egyesült Arab Emírségek): Számos hotel és étterem nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy magukhoz csábítsák az üdülni vágyó embereket. Széleskörű és kifejezetten bonyolult menüket állítanak össze, amely különleges kulináris élménnyel gazdagíthatja az oda betérő vendégeket. Az Al Maha sivatagi üdülő egy rendkívüli ötlettel állt elő: a megmaradt, de még fel nem szolgált – élelmiszerbiztonsági szempontból kifogástalan – élelmiszereket felszolgálják a következő étkezések során is. Ezek jellemzően száraz sütemények.
  1. Austini nulla hulladéktermelés (Texas, Amerikai Egyesült Államok): A texasi Austin tanácsa egyöntetűen megszavazta, hogy minden 460 négyzetméter feletti étterem különítsen el minden komposztálható élelmiszerhulladékot a kommunális hulladéktól 2016-ra. A rendelet szerint az ennél kisebb éttermeknek 2017-ben kell teljesíteni a követelményt. Becsléseik szerint ezzel a kezdeményezéssel 2040-re 90%-kal csökkenthetik a szeméttárolóban elhelyezett hulladék mennyiségét Texas államban.

 

Bővebb információ:

21 Inspiring Initiatives Working to Reduce Food Waste Around the World

Kapcsolódó tartalmak

Eb, aki a levesét meg nem eszi!

admin

Új nagykövetek a Nébih Oktatási Programjában

lippail

Újabb lehetőség a hallgatók kezében

admin