HírekPraktikák

5 okos tipp mielőtt legközelebb vásárolni mész

Néhány irányelv betartásával sokat tehetünk a bevásárlás során annak érdekében, hogy minél kevesebb élelmiszert pazaroljunk el háztartásunkban. Összegyűjtöttük számotokra, azokat a tippeket, amik számunkra a leginkább beváltak.
  1. Foszd ki a hűtőt!

Először a saját hűtődből „vásárolj”! Nézd meg, mi az, ami már alapból van otthon. A fagyasztót se hagyd ki ebből a körből!

  1. Reális tervezés

Gondold végig a hetet, hogy lesz-e időd főzni. Légy kedves magaddal! Nem baj, ha nem kerül mindennap főtt étel az asztalra vacsorakor.

Ha ezt elfogadod, és belátod, hogy időhiány miatt úgysem tudnád feldolgozni a megvásárolt, friss alapanyagokat, azzal is teszel a pazarlás ellen.

  1. Írj bevásárlólistát!

Elcsépelt tanács? Lehet. De az tény, hogy ha kész tervvel érkezel a boltba, kisebb az esélye, hogy impulzusvásárlás áldozata leszel. Ha legalább fejben “megírod” a listát, nyert ügyed van. Ha nagyon sietned kell, az is megoldás, ha indulás előtt lefotózod, hogy mi van a hűtőben.

  1. Harapj be valamit, mielőtt elindulsz!

Korgó gyomorral már akkor elveszted a meccset, amikor megcsap a péksüti illat az ajtóban. Sokkal több felesleges dolgot pakolunk a kosárba, ha éhesen szabadulunk be a boltba.

+1 tipp

Ne felejtsd otthon a saját zacskóidat!

További maradékmentő tippekért kövess minket Facebookon, Instagramon és TikTokon.

Kapcsolódó tartalmak

Frissült a francia élelmiszerpazarlás- elleni nemzeti megállapodás

admin

Újabb elemmel bővült a Nébih Oktatási Programja

admin

Élelmezési világnap: Megérkezett az Adománykonvoj Budapestre

admin