HírekItt jártunk

Vakációra készülve is Maradék nélkül

 

Az idei tanítási év utolsó előadásait tartották meg a Maradék nélkül munkatársai a 3. kerületi Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában május 28-án.

 

A játékos foglalkozás a nyárias melegben nagy hangzavarral járt, aminek mi csak örülni tudtunk, hiszen a gyerekek minden gondolatukat megosztották velünk a témával kapcsolatban.

 

Szemléletformáló előadásaink során a tanulók mindig aktívan részt tudnak venni játékainkban. Így amikor feltettük a kérdést a gyerekeknek, hogy vajon a férfiak, vagy a nők pazarolnak-e többet Magyarországon (kutatási eredményeink szerint a férfiak pazarlóbbak hazánkban) egy 4. osztályos tanuló magyarázata így szólt: mivel a lányok vékonyak, biztosan kevesebbet is pazarolnak. Ez a kijelentés jól illusztrálja Sztilkovics Zorka kutatási eredményét is, aki kutatómunkája során a gyerekek élelmiszerpazarlással kapcsolatos attitűdjeit vizsgálta.

 

Élménybeszámolónkkal legközelebb az egyhetes tematikus nyári táborunkból jelentkezünk, amelyen a tavaszi online kvíz versenyünk két nyertes osztálya vesz majd részt.

 

Azonban ne feledjétek, szeptembertől újra megosztjuk veletek előadásaink legemlékezetesebb pillanatait.

 

Kellemes vakációt kívánunk minden kedves tanulónak és pedagógusnak!

Kapcsolódó tartalmak

#reducefoodwaste – A megmenthető élelmiszer

admin

Komposzt játékok kicsiknek és nagyoknak

admin

Zánkai FEOSZ Sulitábor

admin