HírekMaradékmentő receptekPraktikák

Tojáskrém, nemcsak húsvét után

Ahány ház annyi szokás – nincs ez másképp a tojáskrém elkészítésekor sem. Ahogy mindent, így ezt a tipikus húsvét utáni fogást is számos változatban el lehet készíteni. Ha viszont szereted a régi, jól bevált dolgokat, egyszerű megoldásokat, akkor ezt a mennyei klasszikus tojáskrém receptet Neked találták ki. Pár perc, néhány hozzávaló és kész is van! Ha Nektek is megmaradt néhány főtt tojás és nem tudod, mit kezdj velük, tégy egy próbát receptünkkel! Mindegy, hogy milyen ételben születik újjá a főtt tojás, lényeg, hogy semmiképpen ne végezze a kukában!

Hozzávalók:

  • 5 db főtt tojás
  • 50 g vaj
  • 0,5 evőkanál mustár
  • 1,5 evőkanál majonéz
  • 1,5 evőkanál tejföl
  • só, bors ízlés szerint
Elkésztése:
tojás sárgáját szobahőmérsékletű vajjal krémes állagúra keverjük. Majd hozzáadjuk az apró kockára vágott/reszelt tojásfehérjét és a többi hozzávalót is. Összekeverjük, majd miután hagytunk egy kis időt az ízek összeérésének, már fogyaszthatjuk is.

Kapcsolódó tartalmak

OMÉK konferencia -Az élelmiszer érték: aktuális kihívások és feladatok

admin

Cseh törvény az élelmiszerpazarlás csökkentésére

admin

Maradék nélkül kihívás: a teljes hét mérlege

admin