Hírek

Ismét lehet csatlakozni országos háztartási élelmiszerhulladék felmérésünkhöz!

A Maradék nélkül program keretében idén 6. alkalommal nyílik meg a lehetőség a háztartási élelmiszerhulladék felméréshez való csatlakozásra. Miért érdemes részt venni? Mert ezzel nemcsak saját háztartásunkban tudunk tudatosabb döntéseket hozni az egyhetes mérés tapasztalatai alapján, hanem hozzájárulhatunk Magyarország háztartási élelmiszerhulladék körképének összeállításához is.

A felmérés segít megérteni, hogy milyen ételeket és miért pazarolunk, így felismerhetjük, hogyan tudnánk kevesebb élelmiszert kidobni otthonunkban. Az eredmények alapján csökkenthetjük a vásárlási kiadásainkat, tudatosabb tervezést valósíthatunk meg, és nem utolsósorban jobban odafigyelhetünk környezetünkre is. Minden egyes háztartás, amely csatlakozik, egy lépést tesz a fenntartható jövő felé, ahol az élelmiszerhulladék minimalizálása nemcsak lehetőség, hanem alapvető felelősség.

Ha érdekel a felmérés, nézd meg videónkat!

Ha érdekel, hogy mennyire hatékonyan gazdálkodsz otthon az élelmiszerekkel, és szeretnél tenni a pazarlás ellen, akkor itt a remek alkalom, hogy csatlakozz a felméréshez!

Hogyan zajlik a mérés?

A mérésbe bevont háztartásoknak egy héten keresztül tételesen rögzíteniük kell a háztartásukban keletkező élelmiszerhulladékok tömegét gramm pontossággal. Ezt online felületen vagy papír alapon is lehet végezni.

A mérés bármely egybefüggő 7 napon elvégezhető a mérési időszakban, amely november 4-től december 8-ig tart. A szükséges mérőeszközt, azaz a konyhai mérleget (amennyiben a háztartás igényli) és a hulladéknaplót a kutatás szervezői biztosítják.

Hogyan tudsz részt venni a felmérésben?

A háztartási élelmiszerhulladék felmérésben való részvételre az alább elérhető regisztrációs felületen keresztül lehet jelentkezni.

Segítsetek nekünk összeállítani ismét Magyarország háztartási élelmiszerhulladék körképét, hogy lássuk, hogyan tehetünk még többet az élelmiszerpazarlás csökkentéséért!

Kapcsolódó tartalmak

Nem tudod, mit kezdj néhány hátra maradt gyümölccsel vagy zöldséggel? Ez az app megkönnyítheti a dolgodat!

admin

Egyszerű szokásokkal az élelmiszerpazarlás ellen

Maradéknélkül

Már az élelmiszerpazarlás is téma a CSOPA-ban!

admin