A zöldborsószezon javában tart, így úgy gondoltuk kifejtjük nektek mire érdemes odafigyelni, annak érdekében, hogy minél kevesebb kerüljön a kukába!
- A zöldborsót szedést követően érdemes fél napon belül feldolgozni, mert zsengesége hamar elillan.
- Érdemes hűtőszekrényben tárolni a felhasználásig, laza papírzacskóban 1-2 napig áll el.
- Ugyanakkor, kifejtés után a szemek jól fagyaszthatóak, így alkalmazzuk bátran ezt a tartósítási módot! Érdemes blansírozni, vagyis forró vízbe mártani 1-2 percre a szemeket, majd gyorsan jeges vízben lehűteni, így a friss zöld szín megőrzése mellett a fagyasztás során nem változik meg kellemetlenül a borsó íze!
- A zsenge zöldborsó héja is kitűnően fogyasztható! Levesekben, vagy egészben párolva csodás nyári csemege!
- A zöldborsó héja komposztálható, így ha van lehetőségünk ne a szemetesbe dobjuk!