PraktikákSzezonális szerelemVegyél számba!

A borsó meg a héja

 

A zöldborsószezon javában tart, így úgy gondoltuk kifejtjük nektek mire érdemes odafigyelni, annak érdekében, hogy minél kevesebb kerüljön a kukába!

 

  • A zöldborsót szedést követően érdemes fél napon belül feldolgozni, mert zsengesége hamar elillan.
  • Érdemes hűtőszekrényben tárolni a felhasználásig, laza papírzacskóban 1-2 napig áll el.
  • Ugyanakkor, kifejtés után a szemek jól fagyaszthatóak, így alkalmazzuk bátran ezt a tartósítási módot! Érdemes blansírozni, vagyis forró vízbe mártani 1-2 percre a szemeket, majd gyorsan jeges vízben lehűteni, így a friss zöld szín megőrzése mellett a fagyasztás során nem változik meg kellemetlenül a borsó íze!
  • A zsenge zöldborsó héja is kitűnően fogyasztható! Levesekben, vagy egészben párolva csodás nyári csemege!
  • A zöldborsó héja komposztálható, így ha van lehetőségünk ne a szemetesbe dobjuk!

Kapcsolódó tartalmak

A kis fekete nem a lefolyóba való

admin

Varázslat a konyhában: száraz kenyér új köntösben

Maradéknélkül

Új maradékmentő receptkönyv: A kenyér második élete

Maradéknélkül