HírekPraktikákVáltozatosan varázslatosVegyél számba!

A barna banán finom banán


Láttátok a Szupermenta a legújabb terméktesztjét
? Most a banánok kerültek terítékre. Nekünk rögtön beindult a maradékmentős fantáziánk. Lássuk, mihez kezdhetünk, ha banánunk barnulásnak indult. Első tipp: ki ne dobd!

 


 
Kezdjük a túlérett banánok legkézenfekvőbb felhasználási módjával, a smoothieval. Ennek a gyümölcsturmixnak csak a képzeletünk és az otthon található zöldségek-gyümölcsök szabhatnak határt. Készíthetjük bogyós gyümölcsökkel, zöldségekkel, joghurttal, zabbal megspékelve. Mi a kedvenc receptünket osztjuk most meg veletek, íme:

  • 2 érett banán
  • 2 alma
  • 1 marék spenót (Biztosan dobtál már ki elfonnyadt bébispenótot, mert végül mégsem ettétek meg. Most ezt is megmentheted!)

Ne feledjétek, az alapanyagokat alaposan mossátok meg, mielőtt nekilátnátok a turmix készítéséhez!

A végeredmény igazi vitaminbomba: a banán magas káliumtartalmának köszönhetően hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

 

 

Az egyik legegyszerűbb, valódi kollégista-desszert a banános túró. A túrót egy kevés tejjel összekeverve kevésbé darabos masszát kapunk. Ehhez adjuk hozzá a banánszeleteket, amelyeket villa segítségével pépesre nyomkodunk és összekeverjük. Egy-két teáskanál fahéjjal tehetjük izgalmasabbá.

Ki venné észre ezek után, hogy megbarnult a banán?

 

 

Munkahelyi stressz enyhítésére ajánljuk a banános muffint. Milyen jól esik otthon készített maradékmentős muffint tízóraizni!

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 kk sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 kk fahéj
  • 1 csipet só

Összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor), majd hozzáadjuk a tojást és a banánt, amelyet előzőleg villával pépesre nyomkodtunk. A masszához tegyünk egy kis fahéjat és egy csipet sót is! A muffinformát kibéleljük muffinkapszlikkal, és ezekbe kanalazzuk a nyers muffintésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A muffinokat kedvünk szerint díszíthetjük.

 

 

A banános palacsinta rémesen egyszerű barna banán-mentő megoldás. A liszt nélküli verzió nem mindenkinek sikerül, de nem kell csüggedni, akkor is ínycsiklandó palacsintát kapunk, ha a klasszikus recept banános verzióját készítjük el.

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 2 kk fahéj

A hozzávalókat összeöntjük, csomómentesre keverjük – ehhez érdemes robotgépet használni – és a masszát serpenyőben kisütjük. Nekünk bevált, ha minden palacsinta alá ecsettel felviszünk egy kevés olajat.

 

Kísérletezgessetek kedvetekre, és kreativitásotokkal tegyetek az élelmiszerpazarlás ellen!

Kapcsolódó tartalmak

Szokatlan, de finom

admin

Fagylaltkészítés minőséghibás almából

admin

Maradék nélkül tanóra a békéscsabai evangélikus kistemplomban

Maradéknélkül