Szezonális szerelemTökéletlenül tökéletesVegyél számba!

Belső szépség

 

A látszat néha csal. Mint ahogy egy emberre ránézve sem tudjuk, hogy a jó vagy rossz tulajdonságai vannak-e túlsúlyban, ugyanúgy előfordul, hogy a termék megjelenése megtévesztheti a vásárlót.

 

A kereskedelmi láncok gyakran már át sem veszik a picit csúnyább, szabványtól eltérő termékeket, de a termelői piacokon és természetesen – szerencsés esetben – saját konyhakertünkben is találkozhatunk furcsa alakú növényekkel. Jó, ha tudjuk, hogy ezek beltartalmi tényezői nem különböznek a szebb társaikétól. Talán több gonddal jár megpucolni, meghámozni őket, de ez ne szegje a kedvünket.

 

Az áruházakban ma már sok helyen gyakorlat, hogy a már nem egészen friss, de még bőven fogyasztható zöldségeket, gyümölcsöket csökkentett áron kínálják. Ha nem látszik rajtuk romlás jele (pl. penészedés), nyugodtan válogassunk ezekből is. A minőségváltozás leggyakoribb oka ugyanis nem más, mint a termények, termések víztartalmának csökkenése.

 

Érdemes végiggondolni azt is, hogy mit kezdhetünk a háztartásunkban kicsit túltárolt zöldségekkel és gyümölcsökkel. Ha nincs különösebb probléma velük, jó ötlet lehet pürésíteni őket, levest, smoothiet készíteni belőlük. Egy megbarnult banán például tökéletes alapanyaga lehet egy finom turmixitalnak.

 

Természetesen eljöhet az a pont, amikor a túltárolt termények menthetetlenné válnak. Ilyen esetekben mindig fontoljuk meg a komposztálást, amellyel kapcsolatban érdemes böngészni a Nébih komposztálási útmutatóját, amely innen tölthető le.

Kapcsolódó tartalmak

Maradékmentő nyalánkság Viszkok Fruzsitól

Maradéknélkül

Komposztálj a konyhában!

admin

Tökéletlen zöldségeket a boltok polcaira!

admin