HírekItt jártunk

Cukrász tanoncoknak élelmiszerpazarlásról

 

Oktatási Programunk keretében ezúttal a Közép-magyarországi ASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola 9. osztályos cukrász tanulóinál jártunk, akikkel élelmiszerpazarlásról, annak hátterében húzódó okokról és a megoldási lehetőségekről beszélgettünk 2 rendhagyó tanóra keretében.

 

Nagyon lelkesen készültünk erre az alkalomra, hiszen az óra során elvetett tudás magjai ezúttal kétszeresen termő talajra hullottak. Nemcsak a jövő fogyasztóihoz szóltunk, hanem leendő élelmiszeres szakemberekhez, akik később a saját háztartásukon túl, a munkájuk során is tehetnek az élelmiszerpazarlás csökkentéséért.

 

Nem is okozott meglepetést számunkra, mikor a sütés-főzés került porondra, csak úgy záporoztak a kreatívabbnál kreatívabb maradékhasznosítási ötletek. És mit gondoltok, mi az első gondolata egy cukrász tanulónak, ha a girbe-gurba répa felhasználására kell tanácsot adni: természetesen a répatorta.

 

Az óra végét záró tudáspróbára igyekeztünk testhezálló ajándékkal készülni, ami telitalálat volt. Aktív csata folyt a Maradék nélkül kötényeiért.

 

Igazán meghatódtunk, hogy mi sem távoztunk üres kézzel. Az iskola tanulói által készített csemegecsomaggal tértünk vissza az irodánkba. Köszönjük szépen a meghívást, az aktív részvételt és a mennyei finomságokat!

 

Kapcsolódó tartalmak

Többféle nemzetközi elismerésben is részesült a Maradék nélkül program

Maradéknélkül

Maradék nélkül foglalkozás Előszálláson

admin

Kerekasztal beszélgetés a fenntartható vendéglátásról

admin