Mi legyen a reggelire megfőzött debreceni sorsa, amit nem sikerült megenni? Semmiképp sem a kuka! Kellemesen füstös és fűszeres ízét sokféle ételhez el tudjuk képzelni, mutatunk is Nektek pár ebéd és vacsora lehetőséget ezzel kapcsolatban. Mindaddig, amíg eldöntitek, hogy a következő tippek közül melyiket valósítjátok meg, ne feledkezzetek el arról, hogy a kolbászt fogyasztásig hűtőben tároljátok, fogyasztás előtt pedig alaposan forrósítsátok át! Erre minden évszakban kötelező odafigyelni, a nyári melegben ugyanakkor különösen, hiszen gyorsabban megromolhatnak élelmiszereink. Arról, hogy meddig tárolhatók egyes készételeink, bővebb információt itt találtok.
- Megy a lecsóba!
Az év bármely napján, de főleg a paprika és paradicsom szezonban a lecsó mindenképp alapétel. Sokféle változata ismert, készülhet például rizzsel, cukkinivel és tojással. A palettát pedig a felkarikázott debreceni kolbász is színesítheti.
- Paprikás krumpliba
Szintén feldobhatjuk a felkarikázott debrecenivel egy másik könnyen elkészíthető és népszerű ételünket, a paprikás krumplit is. Keresgéljetek bátran, receptek tárházát találjátok az interneten.
- Tésztával párosítva
Folytatva az egyszerű, de nagyszerű ételek sorát, egy tésztaételt is ajánlunk nektek, Pataky Péter receptjére itt találtunk rá: https://izeselet.hu/receptek/teszta-sult-debrecenivel-es-gyongyhagymaval/
Hozzávalók:
- 2 pár debreceni
- 40 dkg kagylótészta
- 5 dkg ecetes gyöngyhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl alaplé
- 5 dkg vaj
- friss petrezselyem
- fehérborecet
- só, bors
Az elkészítés mikéntjét a linken találjátok. Nekünk nagyon felkeltette a kíváncsiságunkat, próbáljátok ki Ti is!
- Főzelék mellé
Főzeléket ritkán eszünk magában, tojás vagy valamilyen hús mindig kerül mellé. A debreceni szinte mindegyik főzelék mellé illik, legyen az lencse vagy borsó. A legfinomabb, ha a kolbászt megsütjük sütőben vagy olajos serpenyőben, egyszerűen vagy keresztrácsosan bevagdalva.
- Street food
A hotdogot sokan, sokféleképpen újragondolták már, mi most magyarosítunk rajta! Nem kell más hozzá, mint egy hosszúkás buci és a megsütött debreceni. Mellé pedig tetszőlegesen sajt, savanyúság, ketchup, mustár és a többi…
A Nébih Szupermenta 2019 nyarán debreceniket is tesztelt. Kíváncsiak vagytok, mely termékek végeztek az élen? A dobogósokat itt találjátok.
Képek forrása:
- Nébih Szupermenta
- Pixabay