Praktikák

Debrecenit kéne enni…

 

Mi legyen a reggelire megfőzött debreceni sorsa, amit nem sikerült megenni? Semmiképp sem a kuka! Kellemesen füstös és fűszeres ízét sokféle ételhez el tudjuk képzelni, mutatunk is Nektek pár ebéd és vacsora lehetőséget ezzel kapcsolatban. Mindaddig, amíg eldöntitek, hogy a következő tippek közül melyiket valósítjátok meg, ne feledkezzetek el arról, hogy a kolbászt fogyasztásig hűtőben tároljátok, fogyasztás előtt pedig alaposan forrósítsátok át! Erre minden évszakban kötelező odafigyelni, a nyári melegben ugyanakkor különösen, hiszen gyorsabban megromolhatnak élelmiszereink. Arról, hogy meddig tárolhatók egyes készételeink, bővebb információt itt találtok.

 

  1. Megy a lecsóba!

Az év bármely napján, de főleg a paprika és paradicsom szezonban a lecsó mindenképp alapétel. Sokféle változata ismert, készülhet például rizzsel, cukkinivel és tojással. A palettát pedig a felkarikázott debreceni kolbász is színesítheti.

 

  1. Paprikás krumpliba

Szintén feldobhatjuk a felkarikázott debrecenivel egy másik könnyen elkészíthető és népszerű ételünket, a paprikás krumplit is. Keresgéljetek bátran, receptek tárházát találjátok az interneten.

 

  1. Tésztával párosítva

Folytatva az egyszerű, de nagyszerű ételek sorát, egy tésztaételt is ajánlunk nektek, Pataky Péter receptjére itt találtunk rá: https://izeselet.hu/receptek/teszta-sult-debrecenivel-es-gyongyhagymaval/

Hozzávalók:

  • 2 pár debreceni
  • 40 dkg kagylótészta
  • 5 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl alaplé
  • 5 dkg vaj
  • friss petrezselyem
  • fehérborecet
  • só, bors

Az elkészítés mikéntjét a linken találjátok. Nekünk nagyon felkeltette a kíváncsiságunkat, próbáljátok ki Ti is!

 

  1. Főzelék mellé

Főzeléket ritkán eszünk magában, tojás vagy valamilyen hús mindig kerül mellé. A debreceni szinte mindegyik főzelék mellé illik, legyen az lencse vagy borsó. A legfinomabb, ha a kolbászt megsütjük sütőben vagy olajos serpenyőben, egyszerűen vagy keresztrácsosan bevagdalva.

 

  1. Street food

A hotdogot sokan, sokféleképpen újragondolták már, mi most magyarosítunk rajta! Nem kell más hozzá, mint egy hosszúkás buci és a megsütött debreceni. Mellé pedig tetszőlegesen sajt, savanyúság, ketchup, mustár és a többi…

 

 

 

A Nébih Szupermenta 2019 nyarán debreceniket is tesztelt. Kíváncsiak vagytok, mely termékek végeztek az élen? A dobogósokat itt találjátok.

 

 

Képek forrása:

  1. Nébih Szupermenta
  2. Pixabay

Kapcsolódó tartalmak

Új maradékmentő receptkönyv: A kenyér második élete

Maradéknélkül

Maradék csokinyuszik márpedig léteznek

admin

Nébih iskolai szemléletformálás: terítéken az élelmiszerpazarlás

Maradéknélkül