Hírek

Dokumentumfilm a láthatáron

Egy dolgos nap végeztével talán nincs is jobb elfoglaltság annál, ha végre ledőlhetünk a kanapéra, és egy film mellett kipihenhetjük a nap fáradalmait. Van azonban úgy, hogy nem a Hollywood-i csillogásra vágyunk. Ilyenkor a legjobb választás egy dokumentumfilm lehet, amellyel nem csak kikapcsolódást segíthetjük elő, hanem hasznos ismeretekre is szert tehetünk. Van egy igazán jó film ajánlatunk Neked, amely az élelmiszerpazarlásra és az ezzel járó éghajlatváltozásra hívja fel a figyelmet.

 

A 2017 októberében megjelent „Wasted! The Story of Food Waste” történetében többek között Anthony Bourdain séffel is találkozhatunk, akit ezúttal új szerepben – méghozzá narrátorként – is megismerhetnek az ismeretterjesztő filmek szerelmesei.

 

A film a 21. század egyik legnagyobb problémájára fókuszálva, a hulladékhierarchia minden lépcsőfokát bejárva mutatja be, hogy az élelmiszerhulladékoknak milyen sokrétű felhasználási módja létezik a mai világban az állati takarmányozáson keresztül egészen a komposztálásig.

piramis_valasz_02

 

A figyelemfelkeltő képsorok előzetesét a következő linken találjátok: https://www.youtube.com/watch?v=AcVNFJn7NgI

 

Forrás: https://www.treehugger.com/green-food/anthony-bourdains-new-film-explores-problem-food-waste.html

Kapcsolódó tartalmak

Felkészülés a nagybetűs életre – Szakma Sztár Fesztiválon jártunk

lippail

Föld napja Debrecenben – Maradékok nyom nélkül

admin

Maradék csokinyuszik márpedig léteznek

admin