HírekPraktikák

Ismerd meg a szomszédod!

Mit csináljak nyaralás előtt a rengeteg hűtőszekrényben felhalmozott élelmiszerrel? Mi legyen az előre csomagolt leves zöldségekkel, ha csak a hagymára van szükségem közülük? Hasonló gondolatok nyomaszthatták azt a két angliai hölgyet is, akik megalkották az OLIO-t.

 

Az OLIO egy olyan telefonos alkalmazás, amellyel meghirdethetjük a háztartásunkban már feleslegessé vált zöldségeinket, gyümölcseinket, vagy akár a hűtőszekrényben megmaradt, ugyanakkor élelmiszerbiztonsági szempontból kifogástalan élelmiszereket is.  Az applikáció összeköti egymással a szomszédokat, vagyis abban nyújt segítséget, hogy egymásra találhassanak az élelmiszerfelesleget felhalmozó emberek azokkal, akiknél igény jelentkezik.

 

A regisztrált érdeklődők egy ingatlanokat hirdető oldalhoz hasonló felületen böngészhetnek a közelükben található élelmiszerek között és választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet. Az elv nagyon egyszerű: ami az egyik félnek felesleg, a másiknak még lehet érték.

 

Az ingyenes alkalmazás ugyan Magyarországon még nem elérhető, azonban külföldön nagy népszerűségnek örvend tekintve, hogy jelenleg 41 országban használják eredményesen.

 

Forrás és még több információ: https://olioex.com/

 

Kapcsolódó tartalmak

Szeptemberben szezonális

admin

6+1 tipp, hogy már vásárláskor megelőzd az élelmiszerpazarlást

admin

Dumcsizzunk a rothadásról!

admin