HírekJó gyakorlatok

Hűtőkamera – szelfikkel a pazarlás ellen

Az Egyesült Királyságban a múlt hónapban kerül piacra a világ első vezeték nélküli hűtőkamerája, amely a háztartások élelmiszerpazarlását hivatott drasztikusan csökkenteni azáltal, hogy a kamera segítségével bármikor megtekinthetjük, mi van a hűtőnkben.

 

Az új hűtőkamera jó néhány technológiai fejlesztés egyesítésének eredményeként született. Azon kívül, hogy szelfiket készít a hűtőnk belsejéről – amiket aztán továbbít a felhasználónak – még számos funkcióval rendelkezik. A hűtőkamerához kapcsolódó applikáció folyamatosan ellenőrzi a benne lévő élelmiszerek lejárati idejét és emlékeztetőt küld arról, mennyi „ideje” van még hátra a terméknek.

 

Ha ötletünk sincs, mit kezdjünk néhány megmaradt élelmiszerrel, az applikáció által ajánlott recept ötletek sokat segíthetnek. Abból a célból, hogy az emberekben tudatosuljon az élelmiszerpazarlással járó anyagi veszteség, az applikáció arról is készít jelentést, hogy a kidobott mennyiségnek mennyi a pénzben kifejezett értéke.

 

A hűtőkamera remélhetőleg nem csak vásárlásaink megtervezését teszi hatékonyabbá, de az élelmiszerpazarlás megelőzésére is felhívja a figyelmet.

 

Forrás:

http://www.nowastenetwork.nl/en/the-war-on-food-waste-has-a-new-weapon-a-99-fridge-camera/

Kapcsolódó tartalmak

FoodRUs: A NÉBIH új H2020-as partnerkapcsolata az élelmiszerveszteség- és pazarlás megelőzésére

admin

Vegyél számba!

admin

Ezt jól kisütöttük!

admin