HírekJó gyakorlatok

Fagylaltkészítés minőséghibás almából

Az Egyesült Államokban található Salt & Straw cég olyan fagylaltot készít, amelyhez kidobásra szánt, minőséghibás almát használnak fel.

 

Az almavajas fagylaltot fűszeres-rumos ízesítésben kínálják a vásárlóknak.

 

A különleges ízesítés az alma által okozott édes ízt enyhén tompítja, amely egy különösen izgalmas kombinációt eredményez. Az ízesítéshez felhasznált fűszerek közül a bors marokkói, a fahéj srí lankai, a vanília mexikói, a narancshéj pedig Kaliforniából származik.

 

A cégnek számos olyan partnere van, akik segítségükre vannak a „csúnyácska” almák begyűjtésében, amelynek révén nagy mennyiségű, értékes gyümölcs menthető meg a kidobástól.

 

További információ: https://www.fastcompany.com/3069223/this-ice-cream-is-made-from-food-waste-its-delicious

Kapcsolódó tartalmak

Egy élelmiszerhulladék tradíciója

admin

FOODRUS záró konferencia: innováció, együttműködés és fenntartható megoldások a jövő élelmezési rendszerei számára

Maradéknélkül

Húsvét zöldítő hímes-rímes pályázat

admin