HírekJó gyakorlatok

Kukoricapehely-sör

 

Újabb fejlesztésről adhatunk hírt, ezúttal nem egy kis, de innovatív cégtől, hanem egy nagy multitól. Korábban írtunk arról, hogyan teszi értékes alapanyaggá egy újonnan kifejlesztett technológia segítségével a sütőipari maradékot egy londoni székhelyű kisvállalkozás a saját söre erjesztéshez. Most nézzük meg, miként hasznosítja a Kellogg’s a kukoricapelyhek előállítása során keletkező élelmiszerhulladékot.

 

A gyártás során keletkező élelmiszerhulladék csökkentése érdekében a Kellogg’s új terméket, kukoricapehely-sört dob piacra. A sör gabonatartalmának 30%-a olyan kukoricapehelyből származik, amely bár fogyasztásra alkalmas, valamilyen oknál fogva nem felel meg a követelményeknek, ezért gabonapehelyként nem hozható forgalomba – túl kicsi-, vagy túl nagyméretű darabok, vagy előállítása során túlsült. Az új sör előállításához a kukoricapelyhen kívül búzát is felhasználnak.

 

A Throw Away IPA-t a manchesteri Seven Brothers Brewery nevű főzdében készítik, és amellett, hogy mérséklik az élelmiszerhulladékok keletkezését, jótékonysági akció keretében a gyártó minden doboz sör árából 10 penny-t fizet a FareShare nevű, brit élelmiszer-elosztó szervezetnek.

 

 

Forrás:

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/12/05/kelloggs-use-rejected-cornflakes-make-beer-bid-cut-food-waste/

Kapcsolódó tartalmak

Húsvét zöldítő pályázat 2023

Maradéknélkül

BGE – Maradék nélkül: Közösen az élelmiszerpazarlás ellen!

Maradéknélkül

Csatlakozz a Maradék nélkül program fiatalos csapatához!

Maradéknélkül