HírekItt jártunk

Lenn az alföld tengersík vidékin – Maradék nélkül foglalkozás

 

Forró nyár eleji napon, kis alföldi településen hódított a Maradék nélkül csapata.

 

Habár a tanévnek vége, az élelmiszerpazarlás továbbra is égető probléma, így minden lehetőséget megragadunk, hogy a nyári időszakban is folytassuk szemléletformáló tevékenységünket. Ilyen alkalom volt a Ballószögön tartott előadásunk. A Kecskemét mellett elhelyezkedő kis településről lelkes felkérés érkezett, melynek nagy örömmel tettünk eleget. A Kossuth Lajos Általános Iskolában a múlt héten került megrendezésre az „Élmény tanulni” programhét kisdiákoknak, amelynek fókuszában a környezetvédelem és a tudatos fogyasztói magatartás állt. A Maradék nélkül élelmiszerhulladék megelőzésről szóló előadására június 19-én került sor.

 

Két foglalkozáson összesen csaknem 75 kisdiák vett részt. A nagy meleg ellenére nagyon aktívak voltak. Az elméleti ismertető után természetesen most is csapatjátékkal és kvízzel teszteltük az elsajátított ismereteket.

 

Kellemes érzés volt számunkra, hogy a szervezők a környezetvédelmi tábor egyik meghatározó programelemének a gyerekek élelmiszerpazarlással kapcsolatos szemléletformálását választották.

 

A ballószögi pedagógusok ősszel várják az újabb foglalkozást.

 

Kapcsolódó tartalmak

Biztonságos törődés: Hol adható le az élelmiszer-adomány?

Maradéknélkül

Az EU-s átlaghoz képest kevesebb élelmiszert dobnak ki a magyarok

Maradéknélkül

Áprilisban szezonális: a kamra kincsei

Maradéknélkül