Hírek

Maradék nélkül Rajzpályázat 2022

 

Az idei évben rajzpályázattal kedveskedik a Nébih Maradék nélkül programja az általános iskolás tanulók számára gyereknap alkalmából. Az alsó és felső tagozatos diákok számára meghirdetett pályázatra élelmiszerpazarlás megelőzésével kapcsolatos alkotásaikat nevezhetik a tanulók szülei, értékes nyereményekért cserébe. Emellett a Nébih munkatársai által kiválasztott legjobb 15-15 alkotás elemei felhasználásra kerülnek a Maradék nélkül program óriásszínezőjének elkészítésénél, amelyet a Nébih grafikusa fog megkomponálni. Így több ezer gyerekhez juthat el a pályázók alkotása iskolakezdésre.

 

A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg, és értékeljük:

1. kategória: alsó tagozatosok
2. kategória: felső tagozatosok

 

Beküldési határidő: 2022. július 17.

 

A Pályamunka beküldése a következő regisztrációs lapon keresztül történik.

 

A technika szabadon választható: az alkotások készülhetnek ceruzával, festékkel, zsírkrétával, szénnel, pasztellkrétával, vagy akár vegyes technikával.

 

A gyerekek rajzolhatnak arról, milyen hatásai vannak az élelmiszerpazarlásnak; mi magunk mit tehetünk, hogy mérsékeljük vagy megelőzzük az élelmiszerhulladékok keletkezését és így tovább.

 

A téma feldolgozásában segítséget nyújthatnak a diákoknak a maradeknelkul.hu honlapon elérhető segédanyagok:

 

Értékelés:

A beérkezett rajzokat első körben a Maradék nélkül program munkatársai értékelik és kiválasztják a kategóriánként legjobbnak ítélt alkotásokat. Emellett kiválasztanak 15-15 alkotást és közönségszavazásra bocsátják. A közönségszavazásra bocsátott pályaművek a Maradék nélkül Facebook oldalán (https://www.facebook.com/maradeknelkul/) lesznek megtekinthetők; a szavazásra ezen a felületen lesz lehetőség. A közönségszavazás során a Kedvelések (Like) száma befolyásolja az eredményt. Ezek mellett a legaktívabb iskola is díjazásra kerül.

 

Nyeremény:

A Nébih munkatársai által kategóriánként legjobbnak ítélt Pályamunkákat megalkotók 1-1 biciklit nyernek.

 

A közönségszavazásra bocsátott 15-15 Pályázó munkájáért Maradék nélkül ajándékcsomagban részesül, a közönségszavazás nyertesei pedig kategóriánként 1-1 10.000 Forint értékű ajándékutalványt nyernek a Játéksziget webáruházba.

 

A kiválasztott 15-15 alkotásból ihletet merítve a Nébih grafikusa elkészíti a Maradék nélkül óriásszínezőt.

 

A legaktívabb iskola pedig 2 db komposztládát nyer.

 

A pályázat részleteiről ide kattintva tájékozódhatnak.

Szülői nyilatkozat innen érhető el.

 

Segítsetek megalkotni a Maradék nélkül ÓRIÁSSZÍNEZŐJÉT, alkotásra fel!

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan készítsük fel a kamránkat egy veszélyhelyzetre?

admin

Egy csésze kávé nem csak a testünket, de a tömegközlekedést is felélénkítheti

admin

Cseh törvény az élelmiszerpazarlás csökkentésére

admin