HírekMaradékmentő receptekVitális Lilla receptjei

Medvehagymás ZÖLDségleves Vitális Lillától

Vitális Lillával közös kampányunkban, Lilla mindig az adott szezon legfrissebb és legízletesebb zöldségeit használja fel, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk meg, milyen sokoldalúan használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
Az április hónap főszereplője a medvehagyma.

Végre elindulnak az igazi tavaszi receptek, amit mindannyian nagyon vártunk már. Lilla áprilisra egy szuperzöld levest hozott nekünk. Összességében annyira jó íze lett, hogy citromhéj nélkül is nagyon frissítő (de ti ha szeretnétek, tegyetek bele nyugodtan, receptben benne lesz).

Hozzávalók 4 főre:
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 újhagyma
  • 2 db zellerszár
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 nagy bögre fagyasztott borsó
  • 4-5 levél medvehagyma apróra vágva
  • 3-4 levél friss menta
  • alaplé (ezt most érdemes tényleg víz helyett ezzel csinálni, ha csak alaplé kockátok van az is teljesen jó)
  • só,bors
  • (1/4 citrom leve és héja)
  • Tálaláshoz: feta

A zöldségeket apróra vágjuk, majd elkezdjük puhulási sorrendben pirítani: először a zeller, újhagyma 1-2 percig, majd mehet rá a borsó, és ha elkezdett kiolvadni akkor mehet rá a medvehagyma, cukkini. Felöntjük annyi alaplével ami 2-3 cm-re ellepi, de azt, hogy mennyire legyen sűrű ti állítsátok be úgy, ahogy szeretitek. Ha felforrt 15 percig főzzük még, majd a vége felé mehet bele a menta.

Tálalásnál Lilla csak egy kis fetát morzsolt rá, de egy kis olívaolaj vagy pesztó is szuper lehet.

Kapcsolódó tartalmak

Maradék bolgonai szósz felhasználása

Maradéknélkül

Egyszerű szokásokkal az élelmiszerpazarlás ellen

Maradéknélkül

Fókuszban a fenntartható, egészséges élelmezés

admin