HírekItt jártunk

Tábori tanóra a Börzsöny ölelésében

 

Augusztus 3-án az idilli környezetben fekvő Kóspallagon, a Kisinóci Turistaházban tartottunk előadást. A Rákosmenti Gyermekcukorbetegek Közhasznú Egyesület táborában 25 ifjú érdeklődő hallgatta meg a „Az élelmiszertől az élelmiszerhulladékig” című előadásunkat.

 

Az előadásba igyekeztünk aktívan bevonni a táborozókat is. Saját példákat gyűjtöttünk közösen, és igyekeztünk ezekre megoldást, megelőzési módszert is találni. Megvitattuk, hogy a táborlakók családja miből pazarol legtöbbet és vajon miért. Szóba került a többfogásos vasárnapi ebéd problémaköre, amelynél kifejezetten igaz az a tanácsunk, hogy „Ne főzz többet, mint amennyit el tudsz fogyasztani maradék nélkül!”.

 

Az előadást ezúttal is a kérdések körével zártuk. A kvíz végén pedig mindenki egy Maradék nélkül ajándékcsomaggal távozhatott. A helyesen válaszolók további apró nyereményekkel és sok hasznos ismerettel lettek gazdagabbak.

 

Amennyiben Ti is részletesebben meg szeretnétek ismerni az élelmiszerpazarlás és élelmiszerhulladékok világát, böngésszétek a www.maradeknelkul.hu és a www.nebihoktatas.hu oldalon található kiadványainkat, valamint Facebook és Instagram (@maradek_nelkul) oldalunkat!

 

Érdekelne egy hasonló foglalkozás? Írj e-mailt az oktatas@nebih.gov.hu címre!

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony stressz és pazarlás nélkül: Főszerepben a hűtőszekrény

Maradéknélkül

Kutatók Éjszakáján a Maradék nélkül

admin

Dübörög a táborszezon: ezúttal Kecskeméten jártunk

admin