HírekPraktikák

Találkozzunk az Öko Zsibongón!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén is csatlakozik az Öko Zsibongóhoz két kiemelt kampányával. A Maradék nélkül program és a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy egyaránt elkötelezett az egészség- és környezettudatos életmód mellett, ezért számos érdekes aktivitással színesítik az előremutató kezdeményezést.

Ugye, nem kérdés, hogy az élelmiszerek jó minősége és biztonságos fogyaszthatósága mellett ma már a fenntarthatóság és a környezettudatosság is jogos elvárás? Ha egyetértesz velünk (vagy, ha még nem), szeretettel és sok-sok érdekes programmal várunk 2023. szeptember 24-én az Öko Zsibongón a Maradék nélkül és a KMÉ-védjegy standjánál!

Egészségre Éhezők Viadala – különdíjak

A szervezők ezúttal is 6-99 éves korig várják a receptötleteket Magyarország legnagyobb egészséges főző- és receptversenyére, ahol a legjobb egészséges tízórai- és uzsonnaötleteké lesz a főszerep.

A pályázat remek folytatása a Nébih közelmúltban zajlott „Back to school” kampányának, amelyhez a KMÉ és a Maradék nélkül is csatlakozott a közösségi médiában. A két program csapata örömmel folytatja a megkezdett utat, és egy-egy különdíjat ajánlanak fel a legjobb „uzsikészítő szakácsoknak” az Egészségre Éhezők Viadala pályázat keretében.

Még nem késő kötényt ragadni!
A pályázatra a jelentkezési határidő 2023. szeptember 18. A kész fogások bemutatására, kóstolására és elbírálására szeptember 24-én, az Öko Zsibongó helyszínén kerül sor.

És, ha mindez nem lenne elég…

Szórakozzunk Maradék nélkül! Játékosan az élelmiszerpazarlásról!

Gondoltad volna, hogy az élelmiszerek harmada a kukába kerül? Gyertek, megmutatjuk, hogyan előzhetjük, hogy az ételeink hulladékként végezzék. Mókás játékokkal tanulhatunk az ételek helyes tárolásáról, a maradékok hasznosításáról vagy éppen a komposztálásról.

Zsibongjunk együtt a KMÉ standján!

Keressetek minket, hiszen nyitástól zárásig szerencsekerékkel és kvízzel, KMÉ kirakós és memóriajátékkal, hírlevél-feliratkozási lehetőséggel, valamint foglalkoztató füzetekkel és információs anyagokkal várjuk majd a kicsiket és nagyokat!

 

Kapcsolódó tartalmak

Dumcsizzunk a rothadásról!

admin

Háztartási tanácsok kereskedői szemmel – Spar

admin

Hivatalosan is kezdetét vette a NÉBIH Maradék nélkül programja

admin