HírekPraktikákVáltozatosan varázslatosVegyél számba!

A barna banán finom banán


Láttátok a Szupermenta a legújabb terméktesztjét
? Most a banánok kerültek terítékre. Nekünk rögtön beindult a maradékmentős fantáziánk. Lássuk, mihez kezdhetünk, ha banánunk barnulásnak indult. Első tipp: ki ne dobd!

 


 
Kezdjük a túlérett banánok legkézenfekvőbb felhasználási módjával, a smoothieval. Ennek a gyümölcsturmixnak csak a képzeletünk és az otthon található zöldségek-gyümölcsök szabhatnak határt. Készíthetjük bogyós gyümölcsökkel, zöldségekkel, joghurttal, zabbal megspékelve. Mi a kedvenc receptünket osztjuk most meg veletek, íme:

  • 2 érett banán
  • 2 alma
  • 1 marék spenót (Biztosan dobtál már ki elfonnyadt bébispenótot, mert végül mégsem ettétek meg. Most ezt is megmentheted!)

Ne feledjétek, az alapanyagokat alaposan mossátok meg, mielőtt nekilátnátok a turmix készítéséhez!

A végeredmény igazi vitaminbomba: a banán magas káliumtartalmának köszönhetően hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

 

 

Az egyik legegyszerűbb, valódi kollégista-desszert a banános túró. A túrót egy kevés tejjel összekeverve kevésbé darabos masszát kapunk. Ehhez adjuk hozzá a banánszeleteket, amelyeket villa segítségével pépesre nyomkodunk és összekeverjük. Egy-két teáskanál fahéjjal tehetjük izgalmasabbá.

Ki venné észre ezek után, hogy megbarnult a banán?

 

 

Munkahelyi stressz enyhítésére ajánljuk a banános muffint. Milyen jól esik otthon készített maradékmentős muffint tízóraizni!

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 kk sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 kk fahéj
  • 1 csipet só

Összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor), majd hozzáadjuk a tojást és a banánt, amelyet előzőleg villával pépesre nyomkodtunk. A masszához tegyünk egy kis fahéjat és egy csipet sót is! A muffinformát kibéleljük muffinkapszlikkal, és ezekbe kanalazzuk a nyers muffintésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A muffinokat kedvünk szerint díszíthetjük.

 

 

A banános palacsinta rémesen egyszerű barna banán-mentő megoldás. A liszt nélküli verzió nem mindenkinek sikerül, de nem kell csüggedni, akkor is ínycsiklandó palacsintát kapunk, ha a klasszikus recept banános verzióját készítjük el.

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 2 kk fahéj

A hozzávalókat összeöntjük, csomómentesre keverjük – ehhez érdemes robotgépet használni – és a masszát serpenyőben kisütjük. Nekünk bevált, ha minden palacsinta alá ecsettel felviszünk egy kevés olajat.

 

Kísérletezgessetek kedvetekre, és kreativitásotokkal tegyetek az élelmiszerpazarlás ellen!

Kapcsolódó tartalmak

Föld napja Debrecenben – Maradékok nyom nélkül

admin

A becsomagolt igazság: Nébih Kerekasztal az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagokról

admin

Miért pazarolunk? – a Maradék nélkül csapat kutatása

admin