Hírek

A Maradék nélkül csapata a pozsonyi nemzetközi konferencián

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül című programja meghívást kapott a Central European Food Waste Conference című konferenciára Pozsonyba.

 

A 2017. szeptember 11-én megrendezésre kerülő rendezvény legfontosabb célja, hogy a régióbeli országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) intézményei és civil szervezetei tapasztalatot cseréljenek a különböző, élelmiszerpazarlással kapcsolatos tevékenységeik hatásairól.

 

Az esemény házigazdája a Tesco közép-európai divíziója volt, amely már 2016-ban is több mint 280 üzletének élelmiszerfeleslegét ajánlotta fel a helyi élelmiszerbankoknak. A nemzetközi résztvevők egyetértettek abban, hogy a problémát európai szinten kell kezelnünk, mert jelenleg az adatok átláthatósága és mérési eredmények hiányában a gyakorlatok más országokban történő bevezethetősége egyaránt rendkívül nehézkes. Az élelmiszerhulladékok visszaszorításának a kutatásokon túlmenően fontos jogi, szervezési és infrastrukturális kihívásai is vannak.

 

A párbeszédek alapján a résztvevők a magyar program legizgalmasabb eredményének a szemléletformáló iskolai programot és a primer kutatáson alapuló adatokat tartották.

Kapcsolódó tartalmak

Interjú Lajti Ágnessel

Maradéknélkül

„Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díjra” pályázhatnak az OMÉK kiállítói

admin

Kutatók Éjszakáján a Maradék nélkül

admin