HírekJó gyakorlatok

Az IKEA is megtette az első lépéseket!

Ylva Magnusson, az IKEA vendéglátóipari ágazatának szóvivője tájékoztatása szerint a multinacionális cég által évente mintegy 43 ezer tonna élelmiszer jut hulladéklerakókba. Az IKEA-éttermek forgalma az elmúlt évben 8%-kal emelkedett, ez a növekedés tovább igazolja a döntésük szükségességét: 3 éven belül felére kívánják csökkenteni az általuk termelt élelmiszerhulladékot.

 

2016 decembere óta 84 étteremben követték figyelemmel a hulladéktermelésüket, és a következtetések levonása után arra törekedtek, hogy a kereslethez jobban igazodó mennyiséget állítsanak elő. Ez 880 ezer euró megtakarítást hozott a cégnek, valamint a pozitív eredményeket látva az összes éttermükben alkalmazni kívánják a módszert.

 

Felhasznált irodalom:

http://index.hu/kultur/eletmod/2017/06/20/ikea_pazarlas_csokkentes/?token=56dbd7e714fc83a7503a4d0b4d57db4d

Kapcsolódó tartalmak

Kerekasztal, amin nem maradt élelmiszerhulladék

admin

REDINNER: Élelmiszerpazarlás elleni küzdelem a mobiloddal

admin

BGE – Maradék nélkül: Közösen az élelmiszerpazarlás ellen!

Maradéknélkül