HírekJó gyakorlatok

Élelmiszerhulladékból csomagolás

Egy nagy-britanniai szupermarketben kezdték el először forgalmazni azt a gluténmentes fusilli tésztát, ahol nemcsak a termék, de a csomagolás elkészítéséhez is élelmiszert használtak. A száraztésztát kizárólag kiváló minőségű zöldborsóval és vöröslencsével ízesítették, azonban azokat az alapanyagokat, amelyek nem feletek meg a minőségi követelményeknek, szemétbe dobás helyett 15%-ban a tészták csomagolásához adagolták. Az így kapott új, környezetbarát termék 100%-ban újrahasznosítható. Az ötlet segítségével pedig 15%-al csökkenthető a cellulóz miatti fakitermelés, valamint 20%-al az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Kapcsolódó tartalmak

’MORGEN – interjú a díjnyertes reggeliző hellyel

admin

Galiba gyermekfesztivál

admin

Mi kerülhet a komposztra?

Maradéknélkül