Hírek

Ételmentés = életmentés, Élelmiszerbank 2017

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2017-ben 9 300 tonna élelmiszert mentett meg, amivel több mint 300 000 rászorulónak nyújtott segítséget. Pénzben kifejezve a megmentett élelmiszerek összértéke mintegy 5,2 milliárd forintot tesz ki. Magyarországon a megmenthető egész mennyiséget az egyesület 80 – 100 ezer tonnára becsüli.

 

Az élelmiszerek az Élelmiszerbank 350 partnerszervezetétől érkeznek: 90%-ban kereskedelmi láncoktól és 10%-ban közvetlenül a gyártóktól. A begyűjtött tételek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az ellátottak között elsődlegesen rászoruló gyermekek és családok vannak, de az Élelmiszerbank nagy számban ér el időseket, fogyatékkal élőket, hajléktalanokat és más hátrányos helyzetű csoportokat.

 

Az Élelmiszerbank működésével tehát nem csak környezetvédelmi, hanem szociális célokat is szolgál. Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke bizakodó a jövőt illetően is, s megköszönte a támogató partnerek együttműködő munkáját.

 

csehbalazs

„Bízunk benne, hogy 2018-ban is folytatni tudjuk ezt a jelentős növekedést és ebben segítségünkre lesznek azon vállalatok is, akik eddig még nem csatlakoztak élelmiszermentő programunkhoz. Nagyon hálásak vagyunk minden céges partnerüknek, akik élelmiszerrel, anyagi támogatással vagy szolgáltatással támogatják munkánkat.” – mondta Cseh Balázs, az Egyesület elnöke.

 

Képek forrása: http://www.elelmiszerbank.hu/

Kapcsolódó tartalmak

Nagy sikert arattak a Nébih oktatási anyagai

Maradéknélkül

Böjt – nemcsak a testnek és léleknek, hanem a szemetesnek is megkönnyebbülést hozhat!

Maradéknélkül

Kóspallagi táborban a Nébih oktatási csapata

admin